Сезон груш зараз у самому розпалі. Солодкі та соковиті плоди можна знайти на будь-якому ринку чи супермаркеті, а після покупки господиням рекомендують приступати до приготування ароматного варення.
Таке варення здатне зігріти душу навіть у найхолодніший вечір. Найвдаліше виходить саме з груш, порізаних часточками. Так смак набагато яскравіший, до того ж колір теж викликає захоплення – красивий, карамельно-бурштиновий.

Груші, фото freshmart

Що потрібно з інгредієнтів:

  • груша - 1 кілограм,
  • цукор - 800 грамів,
  • вода - 50 мілілітрів,
  • кардамон – за смаком.

Як приготувати варення на зиму?

Груші помити та відрізати хвостики. Очистити від шкірки та нарізати тонкими часточками. Частки викласти в каструлю, додати воду та цукор.

Поставити варитись на середній вогонь, дочекатися, коли сироп закипить, і варити ще 5 хвилин. Додати до варення кардамон. Потім зняти каструлю з плити та залишити охолоджуватися на 1 годину. Так зробити ще двічі – варити варення по 5 хвилин.

Готове варення розкласти у стерилізовані баночки та закатати кришками. Банки перевернути догори дном, укутати ковдрою та залишити на ніч охолоджуватися. Зберігати у холодному місці.

Варення з груші, скріншот

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Нагадаємо, що і салати, і як закуска, і до м'яса, і просто так: рецепт смачних маринованих слив на всі випадки життя.

Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.

Також стало відомо про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.