Сливи для маринування вибирають стиглі м'ясисті, при цьому маринувати їх можна як з кісточкою, так і без.
Для приготування цієї страви вам знадобляться такі інгредієнти:
- Сливи – близько 1 кг (краще вибирати дозрілі плоди)
- Вода - 500 мл
- Оцет 9% - 100 мл
- Цукор – 200 грамів
- Сіль - 1 чайне ліжко
- Горошок чорного перцю – кілька горошин
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Кориця (паличка) – 1 шт.
- Часник – 2-3 зубчики (за бажанням)
Хід приготування:
Спочатку добре промийте сливи, видаліть кісточки (за бажанням) і розріжте навпіл. У великій каструлі змішайте воду, оцет, цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння та дайте покипіти протягом 5-7 хвилин. Додати горошок чорного перцю, лавровий лист, гвоздику і корицю. Також можна додати дрібно нарізаний часник для аромату.
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Покладіть половинки слив у марлю або спеціальний фільтр, щоб плоди не розпливалися під час маринування. Зануріть марлю зі сливами в киплячий маринад. Варити на середньому вогні 5-7 хвилин. Охолодіть маринад зі сливами до кімнатної температури, потім переведіть в стерилізовані банки.
Залийте маринадом сливи так, щоб вони були повністю покриті. Залишіть трохи місця зверху. Закрийте банки стерильними кришками та відкладіть їх у холодне місце для зберігання (підвал, холодильник). Дайте зливам промаринуватися принаймні 1-2 тижні. Протягом цього часу плоди добре вберуть аромати маринаду. Після цього мариновані сливи готові до вживання. Вони можуть використовуватися як закуска до різних страв або додаватися до салатів. Зберігайте банки з маринованими сливами в холодному та чорному місці. Рецепт для маринування цілих слив залишається таким самим.
Нагадаємо про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.
Раніше ми повідомляли про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.
Також стало відомо, що м'ясо більше не по кишені: як зробити дуже смачні котлети з баклажанів та гречки, рецепт.