Смачні ягоди чорниці починають дозрівати вже в липні, а завершують сезон на початку вересня, тому зараз саме час приготувати неймовірну наливку.

Зазвичай такі наливки готують із горілкою чи спиртом, але цей рецепт не вимагає додавання алкогольного компонента.

Чорниця, фото malinaparadise

Для бродіння достатньо пюрованих ягід, цукру та невеликої кількості води. Виходить дуже смачно, а головне просто і своїми руками.

Інгредієнти:

  • Чорниця 1.5 кг
  • Цукор 500 гр
  • Вода 300 мл

Спосіб приготування:

1.Черніку мити не потрібно. Переберіть ягоди і пюрируйте блендером або маточкою. Перекладіть ягідне пюре в банку відповідного розміру, додайте цукор та воду, перемішайте все. Шию банки накрийте марлею і залиште на 3-4 дні в темному місці при температурі 18-25 градусів. Не забувайте щодня перемішувати.

Популярні новини зараз

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

2. Як тільки з'являться ознаки бродіння, встановіть медичну рукавичку з дірочкою в одному пальці замість марлі і залиште в темному місці на 30-50 діб.

Після завершення процесу бродіння процідіть наливку через кілька шарів марлі з ватою. Чорничну наливку розлийте по пляшках і закупоріть. Залишіть витримку на 2-3 місяці у прохолодному темному місці.

Наливка на чорниці, фото alcofan

Нагадаємо, що швидко, смачно і по-літньому: рецепт абрикосової бабки, яка краща за класичну.

Раніше ми повідомляли, що такі кабачки не набридли ніколи: рецепт запечених овочів у сметані.

Також і освіжить, і оздоровить, і підніме настрій: смачний морс зі смородини, простий рецепт.