Мало хто може уявити собі варення з овочів, але насправді це дуже смачно, зокрема, якщо готувати його із зелених помідорів. Це ідеальний овоч для смачних заготовок на зиму.

Про цей цікавий рецепт напевно вже знають досвідчені господині, а от початківцям буде корисно дізнатися, як закрити незвичайне варення із зелених помідорів, яке вразить усіх.

Зелені помідори, фото ogorod

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг;
  • Вода – 3 л;
  • Цукор – 1,2 кг;
  • Лимонна кислота – невелика кількість;
  • Цедра лимона.

Як приготувати:

  1. Помідори слід розрізати на половинки, видалити плодоніжки та насіння ложкою, потім порізати на невеликі шматочки. Покласти помідори в каструлю та залити 1 літр води. Довести до кипіння на сильному вогні і варити 10 хвилин|мінути| постійно помішуючи. Після цього злити воду, заливши ще 1 л холодної води і готувати ще 10 хвилин.
  2. Відкинути помідори на друшляк, щоб злити рідину. Покласти в миску, посипати цукром, накрити кришкою і залишити на 1-2 години. Потім заливати їх 1 л води, довести до кипіння на невеликому вогні і готувати ще 10 хвилин. Зняти з вогню, охолонути, накрити кришкою і залишити в холодильнику щодня.
  3. Злити сироп, довести до кипіння на середньому вогні та варити протягом 20 хвилин. Додати помідори і перемішати, варити ще 15 хвилин|мінути| на повільному вогні, після чого додати|добавляти| лимонну кислоту і терту цедру. Готове варення розлити в банки та законсервувати.

Варення із зелених помідорів, фото agronomu

Нагадаємо, що швидко, смачно і по-літньому: рецепт абрикосової бабки, яка краща за класичну.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що такі кабачки не набридають ніколи: рецепт запечених овочів у сметані.