Літо - це час не лише для консервації, а й смачної випічки із сезонних фруктів, зокрема, з абрикосу. Кулинарам пропонують приготувати солодку бабку, яка точно нікого не залишить байдужим.

Бабка з абрикосами виходить дуже ароматною та смачною, при цьому її приготування зовсім нескладне.

Абрикоси, фото smak.ua

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 400 г
  • Маргарін 150 г
  • Згущене молоко 200 г
  • Розпушувач 12 г
  • Цукор ванільний 10 г
  • Абрикоси 200 г
  • Цукати 50 гр
  • Вода 50 мл

Для глазурі:

  • Молоко 100 мл
  • Цукрова пудра 200 г

Процес приготування:

  1. Нагрійте духовку до 170ºC. Абрикоси помийте, розділіть навпіл, виберіть кісточки, а м'якоть наріжте шматочками.
  2. Маргарин кімнатної температури збийте зі згущеним молоком у пухку масу. Поступово додайте просіяне з розпушувачем борошно, воду і перемішайте. Додати шматочки абрикосів і замісити тісто.
  3. Форму для кексу змастіть маргарином, викладіть тісто і випікайте 40 хвилин. Дайте трохи охолоне, потім переверніть на блюдо.
  4. Для глазурі закип'ятіть молоко, поступово додавайте цукрову пудру та збивайте міксером 5 хвилин. Теплою глазур'ю полийте зверху бабку та посипте цукатами.

Бабка з абрикосами, фото shuba

Нагадаємо, що це смачніше за будь-які пиріжки: рецепт ароматних кексів із зеленою цибулею - найлітніша страва.

Популярні новини зараз

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.

Також стало відомо, що кукурудзу можна приготувати за 5 хвилин: секретний спосіб, який заощадить час.