Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які не знають, які "коники" можна творити на кухні в ці серпневі дні, є рецепт простої та дуже смачної страви. Пшоняна каша та соковиті кабачки з морквою та цибулею – гарне поєднання.

Непоганий варіант гарніру або цілком самостійна вегетаріанська страва.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.

Пшоняна каша з кабачками, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

- крупа пшоняна - 150 г;
- кабачок – 200 г;
- морква – 50 г;
- цибуля ріпчаста - 50 г;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- олія (для смаження) - 2-3 ч. ложки (20 мл).

Спосіб приготування

Візьміть продукти за списком. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Відправте цибулю у товстодонну каструлю. Моркву очистіть, наріжте тонкими кружальцями і відправте в каструлю.

Пшоняна каша з кабачками, скріншот: YouTube

Влийте олію і поставте каструлю на мінімальний вогонь. Накрийте кришкою і, періодично помішуючи, протушкуйте приблизно 8 хвилин|мінути|, до м'якості. Тим часом промийте пшоно і обдайте окропом. Кабачок наріжте кубиками. До пропареної цибулі з морквою додайте кабачки. Також додайте пшоно.

Пшоняна каша з кабачками, скріншот: YouTube

Пшоняна каша з кабачками, скріншот: YouTube

Влийте 300 мл води, краще відразу окріп. Додати сіль і мелений перець.

Пшоняна каша з кабачками, скріншот: YouTube

Перемішайте і варіть на мінімальному вогні, періодично помішуючи, приблизно 25-30 хвилин, до вбирання води та м'якості крупи. Пшоняна каша з кабачками готова.

Нагадаємо, обов'язково приготуйте це на Яблучний врятував: 3 рецепти дуже смачних страв – від курки до десертів.

Раніше повідомлялося, тандем дині та кавуна: рецепт серпневого вітамінного салату – для тих, хто стежить за фігурою.

Також, запечені, фаршировані баклажани у банках на зиму: на Новий рік стане найкращою закускою.