Для всіх наших шановних читачів, які не знають, чим себе зайняти на кухні в ці вже "комфортні" за погодою серпневі дні, є дуже цікава ідея. У тому випадку, якщо ви стежите за фігурою, влітку найкраща альтернатива тістечкам і тортам — фрукти та ягоди. Свіжі вітаміни - їх можна їсти просто так, а можна включати до салатів. Щоправда, не всі поєднання вдалі.

Тандем дині та кавуна ідеальний. Вони мають бути стиглими та смачними. Волоські горіхи в меду нададуть особливий смак. Також кавун можна поєднувати з нектаринами, а диню з грушами. Шукайте свій улюблений смак – і обов'язково знайдете. Цей процес цікавий та захоплюючий.

Про цей яскравий літній рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різних страв у соціальних мережах.

Салат з дині та кавуна, скріншот: YouTube

Цей салат яскравий, як літо, і не менш смачний, ніж салати з манго та іншими екзотичними фруктами. А ось мед у салаті не є обов'язковим, особливо якщо ви суворо підраховуєте калорії.

Популярні новини зараз

Українцям може загрожувати космічне подорожчання до 25 гривень за кубометр газу: "І це не межа"

Спадщину тепер не отримаєте: українцям розповіли про нюанси, які потрібно обов'язково врахувати

Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила

Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат

Показати ще

Що нам потрібно із продуктів:

- Філе дині - 200 г;

- Філе кавуна - 200 г;

- волоські горіхи - 50 г;

- мед – чайна ложка;

- кавуновий фреш для заправки – чверть склянки.

Спосіб приготування

Підготуйте необхідні інгредієнти для солодкого салату з дині та кавуна. Слідкуйте за тим, щоб і кавун, і диня були досить стиглими – тоді можна мед не додавати!

Салат з дині та кавуна, скріншот: YouTube

Промийте диню, розріжте її на дві частини та видаліть насіння. Ложкою для морозива виріжте з м'якоті кульки і викладіть в глибоку ємність. Такі самі маніпуляції проробіть і з кавуном - з цієї ягоди кісточки необхідно вибирати вручну.

Салат з дині та кавуна, скріншот: YouTube

У салатник із ягодами вичавіть 1 ч.л. лимонного соку, натріть цедру половини лимона і нарвіть промиті листочки свіжої м'яти. Додати квітковий мед. Дуже обережно все перемішайте.

Викладіть кавунові та динні кульки в креманку, подавайте салат до столу відразу ж після приготування, доки страва не випустила сік. За бажанням солодкий фруктовий салат з дині та кавуна можете подати в дуеті з парою кульок морозива на ваш смак: молочного, шоколадного, крем-брюле.

Нагадаємо, забуті ласощі з минулого: готуємо сухе київське варення – древній десерт, який усім буде до смаку.

Раніше повідомлялося, приготуйте малинове варення без варіння: вишукане блюдо займе лише п'ять хвилин.

Також, ці гострі огірки стануть вашою улюбленою закускою: рецепт простої страви.