Поки сезон ягід не закінчився, потрібно встигнути приготувати не тільки смачні компоти та варення, а й дещо цікавіше. Наприклад, домашній лікер.

Виходить дуже смачно, але рецепт при цьому зовсім не складний. Зберігати домашній лікер із чорної смородини краще у скляній пляшці не більше двох-трьох років.

Чорна смородина, скріншот: YouTube

Інгредієнти для лікеру:

  • смородина чорна – 1 кг;
  • горілка – 0,5 л (можна коньяк);
  • цукровий пісок - 300 гр.

Приготування:

Смородину спочатку промиваємо, висипавши в сито або друшляк. Потім, перебираємо, видаляємо залишки гілочок та листочків.

Беремо трилітровий сулія, насипаємо в нього шар ягід і зверху засипаємо цукром. Таким чином, чергуємо шари доки не закінчаться інгредієнти. Після цього додаємо в бутель горілку. Цукор спочатку не розчиниться повністю, це відбудеться в процесі наполягання смородинового лікеру поступово. Наполягатиметься він протягом чотирьох тижнів.

Популярні новини зараз

Українцям з бронюванням почали вручати повістки: чи можуть забрати ТЦК – пояснення юриста

Синоптики зробили прогноз погоди на кінець тижня – не для людей зі слабкими нервами

Мінімальна пенсія у 2025 році: чи зростуть суми та як вона визначається

Цивільних братимуть до війська без мобілізації: залучать ТЦК та рекрутингові центри

Показати ще

Спочатку ставимо сулію на сонечко на підвіконня і щодня інтенсивно його струшуємо. Саме інтенсивне струшування допоможе нам розчинити цукор. Ще два тижні настоюємо лікер із чорної смородині на горілці в темному місці, струшуючи сулію раз на чотири дні. Залишилось лише відцідити лікер, можна через марлю.

Лікер зі смородини, фото suseky

Нагадаємо, що взимку будете вдячні: рецепт ароматного чорничного варення на заміну малиновому.

Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукане блюдо займе лише п'ять хвилин.