Поки сезон ягід не закінчився, потрібно встигнути приготувати не тільки смачні компоти та варення, а й дещо цікавіше. Наприклад, домашній лікер.
Виходить дуже смачно, але рецепт при цьому зовсім не складний. Зберігати домашній лікер із чорної смородини краще у скляній пляшці не більше двох-трьох років.
Інгредієнти для лікеру:
- смородина чорна – 1 кг;
- горілка – 0,5 л (можна коньяк);
- цукровий пісок - 300 гр.
Приготування:
Смородину спочатку промиваємо, висипавши в сито або друшляк. Потім, перебираємо, видаляємо залишки гілочок та листочків.
Беремо трилітровий сулія, насипаємо в нього шар ягід і зверху засипаємо цукром. Таким чином, чергуємо шари доки не закінчаться інгредієнти. Після цього додаємо в бутель горілку. Цукор спочатку не розчиниться повністю, це відбудеться в процесі наполягання смородинового лікеру поступово. Наполягатиметься він протягом чотирьох тижнів.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Спочатку ставимо сулію на сонечко на підвіконня і щодня інтенсивно його струшуємо. Саме інтенсивне струшування допоможе нам розчинити цукор. Ще два тижні настоюємо лікер із чорної смородині на горілці в темному місці, струшуючи сулію раз на чотири дні. Залишилось лише відцідити лікер, можна через марлю.
Нагадаємо, що взимку будете вдячні: рецепт ароматного чорничного варення на заміну малиновому.
Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукане блюдо займе лише п'ять хвилин.