Якщо ви вже закрили огірки з помідорами, настав час приступати до наступних овочів, адже такі заготовки стануть у нагоді в холодну пору року.

Так, "зіркою" цього рецепту є баклажани, які необхідно буде нафарширувати пікантним часничком та залити томатною заправкою. Це дуже смачна закуска, яку обов'язково оцінять гості та сім'я взимку.

Фаршировані баклажани, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Помідор 2 кг
  • Баклажан 2 кг
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник 1 головка
  • Соняшникова олія 50 мл

Як приготувати:

1. Промиваємо баклажани, видаляємо плодоніжки. Заливаємо холодною водою та залишаємо на 15 хвилин при кімнатній температурі. Ретельно промиваємо помідори, очищаємо від шкірки. Нарізаємо помідори довільними шматочками та пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо їх за допомогою блендера.

2. Переливати томатну суміш в сотейник. Вливаємо оливкову олію та додаємо сіль. Добре все перемішуємо. Підігріваємо суміш із помідорів. При появі перших бульбашок прибираємо її з плити.

3.На кожному баклажани робимо поздовжній надріз, не доходячи до верхнього та нижнього країв. Очищаємо часник. Фаршируємо їм баклажани. Викладаємо синеньки часником вниз на лист, застелений пекарським папером. Змащуємо їх олією і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Популярні новини зараз

Поповнити картку стане складніше: українцям обмежать банківські операції

Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК

Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат

В Україні стартували виплати на опалення: хто отримає гроші

Показати ще
4. Розкладаємо запечені баклажани по стерилізованих банках. Заливаємо їх гарячою томатною сумішшю. Щільно закриваємо банки кришками. Залишаємо їх остигати на кухні.

Фаршировані баклажани, фото sovkusom

Нагадаємо, що взимку будете вдячні: рецепт ароматного чорничного варення на заміну малиновому.

Раніше ми повідомляли, що приготуйте малинове варення без варіння: вишукане блюдо займе лише п'ять хвилин.