Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які вже раді "зниженим" градусам за вікном, є чудова пропозиція. Давайте разом розберемося як можна по-новому використовувати кабачки на кухні.

Ніжні та ароматні котлети з баклажанів з грибами та сиром. Готуються вони дуже просто – усі компоненти подрібнюються у фарш, а потім котлети смажаться на сковороді. Гриби та сир надають котлеткам додаткових відтінків смаку, а запашні трави – апетитний аромат.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

- Баклажан – 350 г;
- Печериці – 50 г;
- Сир твердий – 90 г;
- Яйце - 1 шт.;
- Борошно – 100 г (1/2 склянки ємністю 200 мл + 1 ст. ложка з гіркою);
- Сіль за смаком;
- Трави прованські сушені – 1 ч. ложка;
- Базилік сушений – 1 ч. ложка;
- Олія - ​​45 мл (3 ст. ложки).

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Баклажан миємо, обсушуємо, відрізаємо хвостики. М'якуш нарізаємо середніми скибочками.

Баклажан перекладаємо в чашу блендера з насадкою "ніж". Подрібнюємо, але не до пюре, а щоб залишалися маленькі шматочки. Баклажанну масу перекладаємо в миску, злегка солимо (щіпка). Залишаємо на 15 хвилин.

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

Через деякий час віджимаємо масу від соку. Печериці промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дуже маленькими шматочками.

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

Додаємо гриби в миску. Сир натираємо на великій тертці, додаємо до решти інгредієн. Туди відправляємо яйце, прованські трави, базилік. Досолюємо за смаком.

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

Все перемішуємо до однорідності. Всипаємо борошно. Перемішуємо. Маса має добре тримати форму. Борошна має бути достатньою, оскільки при обсмажуванні баклажани та гриби дадуть сік і борошно має його ввібрати, щоб котлетки не розпадалися.

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

З отриманої суміші формуємо котлети вагою близько 70 г і завтовшки 1,5-2 см (вийшло 7 шт.). Викладаємо заготовки на добре розігріту з олією сковороду.

Котлети з баклажанів з грибами та сиром, скріншот: YouTube

Смажимо котлети на середньому вогні 2-3 хвилини, до підрум'янювання, з одного боку. Потім перевертаємо, накриваємо кришкою, робимо маленький вогонь і смажимо близько 5 хвилин. Котлети з баклажанів з грибами та сиром готові. Смачно подавати такі котлети зі сметаною.

Нагадаємо, про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смачність "Нутелла" зі слив.

Раніше повідомлялося, агрус на зиму краще заготовляти так: рецепт відмінної основи для напою та пирогів.

Також, у вас буде найкраще лечо: рецепт трендової консервації на зиму з перців та помідорів.