Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які вже раді "зниженим" градусам за вікном, є чудова пропозиція. Давайте разом розберемося як можна по-новому використовувати кабачки на кухні.
Ніжні та ароматні котлети з баклажанів з грибами та сиром. Готуються вони дуже просто – усі компоненти подрібнюються у фарш, а потім котлети смажаться на сковороді. Гриби та сир надають котлеткам додаткових відтінків смаку, а запашні трави – апетитний аромат.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв.
Що нам потрібно із продуктів:
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- Баклажан – 350 г;
- Печериці – 50 г;
- Сир твердий – 90 г;
- Яйце - 1 шт.;
- Борошно – 100 г (1/2 склянки ємністю 200 мл + 1 ст. ложка з гіркою);
- Сіль за смаком;
- Трави прованські сушені – 1 ч. ложка;
- Базилік сушений – 1 ч. ложка;
- Олія - 45 мл (3 ст. ложки).
Спосіб приготування
Баклажан миємо, обсушуємо, відрізаємо хвостики. М'якуш нарізаємо середніми скибочками.
Баклажан перекладаємо в чашу блендера з насадкою "ніж". Подрібнюємо, але не до пюре, а щоб залишалися маленькі шматочки. Баклажанну масу перекладаємо в миску, злегка солимо (щіпка). Залишаємо на 15 хвилин.
Через деякий час віджимаємо масу від соку. Печериці промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дуже маленькими шматочками.
Додаємо гриби в миску. Сир натираємо на великій тертці, додаємо до решти інгредієн. Туди відправляємо яйце, прованські трави, базилік. Досолюємо за смаком.
Все перемішуємо до однорідності. Всипаємо борошно. Перемішуємо. Маса має добре тримати форму. Борошна має бути достатньою, оскільки при обсмажуванні баклажани та гриби дадуть сік і борошно має його ввібрати, щоб котлетки не розпадалися.
З отриманої суміші формуємо котлети вагою близько 70 г і завтовшки 1,5-2 см (вийшло 7 шт.). Викладаємо заготовки на добре розігріту з олією сковороду.
Смажимо котлети на середньому вогні 2-3 хвилини, до підрум'янювання, з одного боку. Потім перевертаємо, накриваємо кришкою, робимо маленький вогонь і смажимо близько 5 хвилин. Котлети з баклажанів з грибами та сиром готові. Смачно подавати такі котлети зі сметаною.
Раніше повідомлялося, агрус на зиму краще заготовляти так: рецепт відмінної основи для напою та пирогів.
Також, у вас буде найкраще лечо: рецепт трендової консервації на зиму з перців та помідорів.