Залежно від сорту, кущі червоної та чорної смородини зріють з початку червня до вересня, тому господарки ще мають можливість приготувати смачну консервацію.

Однак з цієї ягідки виходять не тільки чудові компоти та варення, а й пироги. Даний рецепт однозначно заслуговує на увагу, так як готувати пиріг дуже просто, але на смак він перевершить навіть ресторанну випічку.

Смородина, кадр з "Youtube"

Інгредієнти:

  • Борошно 1.5 склянки
  • Олія вершкове 82% 125 г
  • Цукор 220 гр
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Яйце куряче, велике 3 шт.
  • Крохмаль 1 ст. л.
  • Смородина чорна 600 г

Спосіб приготування:

З'єднайте борошно з|із| холодною олією і перетріть руками в дрібну крихту. Додайте 100 г цукру, півчайної ложки розпушувача і дрібку солі. Відокремте білки від жовтків і додайте жовтки в тісто, відкладіть білки. Замісіть руками тісто, скачайте його в коло та загорніть у харчову плівку. Покладіть у холодильник на півгодини.

Білки збийте до пишної піни, додайте цукор, розпушувач, столову ложку борошна і крохмаль. Додайте смородину, обережно перемішайте ложкою.

Популярні новини зараз

Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Змастіть форму вершковим маслом, викладіть тісто в неї і розділіть руками по дну, сформуйте бортики. Викладіть начинку і випікайте у розігрітій на 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Далі зменште температуру до 150 градусів і випікайте ще 15 хвилин.

Пиріг з чорною смородиною, фото shuba

Нагадаємо, що українська долма: рецепт голубців із бурякового листя та без м'яса.

Раніше ми повідомляли, що без світла лише так: рецепт ягідного вина, яке розфарбує ваш Новий рік, але готуйте вже зараз.

Також стало відомо про те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції.