Якщо ви закриєте аґрус без цукру на зиму, ви точно не пошкодуєте, адже це чудова основа для будь-яких напоїв, пирогів та іншої смакоти.

Кулинарам рекомендують вибирати для консервування зрілий, але не перезрілий аґрус, а також щільно закладати його в банках. Інгредієнти за цим рецептом розраховані на банку об'ємом близько 0,5 літра, якщо плануєте закривати більше – збільшуйте пропорції.

Вирощування аґрусу, Щоденник дачника / телеграм

Вам знадобляться всього два інгредієнти:

  • Аґрус 500 г
  • Вода 170 мл

Процес приготування, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще
  1. Агрус переберіть і промийте, зріжте зав'язі і плодоніжки і наколи його голкою, щоб вони тримали форму.
  2. Пересипте аґрус у друшляк, накрийте кришкою, щоб не виринув, та опустіть у гарячу воду (85-90°С) на 3-5 хвилин. Співвідношення кількості аґрусу до води 1:4.
  3. Вийміть аґрус із окропу й одразу зануріть у холодну воду на 3 хвилини. Потім зачекайте, щоб вода скла.
  4. Щільно покладіть аґрус у підготовлені банки та залийте чистим окропом. Накрийте кришками і стерилізуйте: півлітрові банки протягом 8-9 хвилин, літрові - 10-12 хвилин. Банки витягніть і закрутіть, переверніть і залиште остигати.

Аґрус на зиму, фото shuba

Нагадаємо, що українська долма: рецепт голубців із бурякового листя та без м'яса.

Раніше ми повідомляли, що без світла лише так: рецепт ягідного вина, яке розфарбує ваш Новий рік, але готуйте вже зараз.

Також стало відомо про те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції.