Якщо ви закриєте аґрус без цукру на зиму, ви точно не пошкодуєте, адже це чудова основа для будь-яких напоїв, пирогів та іншої смакоти.
Кулинарам рекомендують вибирати для консервування зрілий, але не перезрілий аґрус, а також щільно закладати його в банках. Інгредієнти за цим рецептом розраховані на банку об'ємом близько 0,5 літра, якщо плануєте закривати більше – збільшуйте пропорції.
Вам знадобляться всього два інгредієнти:
- Аґрус 500 г
- Вода 170 мл
Процес приготування, покроковий рецепт:
Гороскоп на сьогодні 18 вересня: фінанси тельців, самовираження левів та неуважність стрільців
Майно грає роль: ПФУ назвав 5 підстав для скасування субсидії
Сховатись більше не вийде: ТЦК почали вручати повістки новим способом
Останні копійки відберуть: Ощадбанк змінив правила зняття готівки для пенсіонерів
- Агрус переберіть і промийте, зріжте зав'язі і плодоніжки і наколи його голкою, щоб вони тримали форму.
- Пересипте аґрус у друшляк, накрийте кришкою, щоб не виринув, та опустіть у гарячу воду (85-90°С) на 3-5 хвилин. Співвідношення кількості аґрусу до води 1:4.
- Вийміть аґрус із окропу й одразу зануріть у холодну воду на 3 хвилини. Потім зачекайте, щоб вода скла.
- Щільно покладіть аґрус у підготовлені банки та залийте чистим окропом. Накрийте кришками і стерилізуйте: півлітрові банки протягом 8-9 хвилин, літрові - 10-12 хвилин. Банки витягніть і закрутіть, переверніть і залиште остигати.
Нагадаємо, що українська долма: рецепт голубців із бурякового листя та без м'яса.
Раніше ми повідомляли, що без світла лише так: рецепт ягідного вина, яке розфарбує ваш Новий рік, але готуйте вже зараз.
Також стало відомо про те саме тісто для пирогів, булочок та млинців: розкрито перевірені пропорції.