Одним із найпопулярніших видів консервації є лечо, тобто так зване рагу у томатному соусі, в основі якого болгарський перець.

Процес приготування лечо не відрізняється особливою складністю, він приблизно лише на рівні інших консервацій. Деякі змінюють рецепт, виходячи зі своїх уподобань, але цей – класичний з помідорами, перцем та цибулею.

Лечо, скріншот youtube

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 2.5 кг;
  • цибуля - 600 гр;
  • помідори – 2 кг;
  • цукор – 200 г;
  • сіль – 2 ст.л;
  • рослинна олія - ​​150 мл;
  • чорний перець горошком – 1.5 ч.л;
  • оцет 9% – 2 ст.л;
  • часник – 4 зубчики.

Як приготувати:

Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Цибулю очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити в блендері до пюре і вилити в каструлю.

Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини та вимкнути.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

До томатної маси додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин|мінути|, потім додати|добавляти| подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин|мінути|. Насамкінець розкласти лечо по стерилізованих банках і закатати кришками.

Лечо, фото vseretsepti

Нагадаємо, що каша з м'ясом у банку стане порятунком при відключеннях світла: найнеобхідніший рецепт на зиму.

Раніше ми повідомляли, що ікру відсуньте убік: кабачковий паштет із сиром стане ідеальною намазкою, рецепт.