Смажена картопля, напевно, найпопулярніша страва на столі в українців. Вона заощадить ваш бюджет і може приготувати навіть дитина.
Однак існують кілька хитрощів, які дозволять зробити смак вашої страви неперевершеною, а гостей задоволеними і ситими.
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПРО ЧАСНИК
В основному смажену картоплю заведено готувати з цибулею. Таке поєднання продуктів стало справжньою класикою. Однак часник зробить частування ароматнішим і неймовірно апетитним. Часник слід порубати ножем і відправляти разом із сіллю. Як правило, це робиться за 2-3 хвилини до кінця приготування.
Школи змінюють правила: що чекає на учнів та батьків з 1 вересня 2025 року
Нові правила вручення повістки: присутність чоловіка не обов’язкова
Пенсіонери автоматично отримають надбавки у вересні
ПриватБанк встановлює обмеження: що загрожує пенсіонерам
ДВІ АРОМАТНІ СПЕЦІЇ
Дехто вважає, що в смажену картоплю спеції додавати не потрібно, оскільки страва загубиться на їхньому тлі. Проте досвідчені кулінари із цією позицією не згодні.
Найкращим вибором для смаженої картоплі стануть копчена паприка та куркума. В результаті картопля стане смачнішою та ароматнішою. Також страва вийде апетитного золотистого відтінку.
НЕ ЗАБУДЬТЕ ПРО ОЛІЮ
Деякі побоюються зробити страву жирнішою, але якщо ви вживаєте її не щодня, то особливої шкоди очікувати не варто. Тому можна ввести трохи вершкового масла для особливої текстури та незабутніх смакових якостей.
Нагадаємо, що якщо не зробите цю закрутку, то сильно пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.
Раніше ми повідомляли про відпочинок у спеку і без головного болю вгамує безалкогольний Апероль Шприц: як зробити смачніше.
Також ми повідомляли, що варення на сковорідці – це дуже смачно: як приготувати відмінну консервацію зі смородини, рецепт.