Як відомо, виноробство - мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, проте завжди можна спробувати приготувати його вдома самому.

Зрозуміло, що не все може вийти з першого разу, і воно трохи відрізнятиметься від того, яке роблять професіонали, проте, якщо правильно розрахувати всі пропорції, то все обов'язково вийде.

Вино з ягід, фото: Знай.ua

Зараз ми розповімо вам, як приготувати ягідне вино. Дуже легкий рецепт, який впорається кожен.

У перший день потрібно взяти 2,5 кілограми будь-яких ягід, після його їх подрібнити - тобто стовкти. Далі додаємо 50 г ізюму та 400 мілілітрів води.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Показати ще

На другий день потрібно додати 200 г цукру, і ще стільки ж води.

Келих вина, фото: pixabay

Далі йде перерва, майже тиждень, весь цей час напій наполягає. На 8-й день потрібно віджати масу, і додати ще 200 мілілітрів води і 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою проробити невелику дірку.

Вино з ягід, фото: вільне джерело

11 день – до маси додати 200 мл води і 100 г цукру; в чашу (під гідрозатвор) - 500 мл води і 500 г цукру.

17-й день - віджати масу, в отриманий сік додати 400 г цукерки, 400 мл води і перелити в сулію з гідрозатвором.

Через 21 день, тобто три тижні, додаємо знову 400 мілілітрів води та 200 г цукру. Коли бродіння закінчиться, рукавичка почне поступово опускатися. Вино зливає від осаду і розливаємо по заздалегідь підготовлених тарах.

Виходить неймовірно смачно, а головне – бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати щоразу на гуляння нову пляшку.

Вина Закарпаття, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що якщо не зробите цю закрутку , то сильно пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.

Раніше ми повідомляли про відпочинок у спеку і без головного болю вгамує безалкогольний Апероль Шприц: як зробити смачніше.