Сезон консервації триває, а господарки навіть не мають часу для відпочинку, тому що з кожним разом встигають нові фрукти та овочі. Зокрема, злива з'явиться на прилавках наприкінці липня.

За цим рецептом варення зі сливи виходить дуже насиченим і густим, а текстура більше схожа на джем. До того ж, кісточок доведеться позбутися, а запастися всього 2 продуктами.

Варення зі сливи, фото 5dom

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг
  • Цукор - 1 кг

Як приготувати:

Помиту сливу порізати навпіл. Позбудьтеся кісточок і гілочок. Потім для зручності поріжте ще на четвертинки і покладіть в блендер. Невеликими порціями подрібніть сливу до дрібних шматочків, але не доводьте до однорідного стану пюре. Далі фруктову масу перекладете в каструлю, в якій готуватимете.

Потім засипте туди цукор та перемішайте. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть до потрібної густоти. Час може бути від 30 хвилин до 1 години, на вашу думку. Чим довше варити, тим густіше буде варення. При цьому не забувайте майбутній джем періодично помішувати.

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Готове варення розкладіть по стерильним банкам і щільно закрийте кришками. Залишіть при кімнатній температурі до охолодження. Потім приберіть сливові ласощі для зберігання в прохолодне місце.

Варення зі сливи, фото 5dom

Нагадаємо, що влітку лише солодка: як приготувати піцу з полуниці та бананів, рецепт.

Раніше ми повідомляли, що такі фрикадельки достеменно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.

Також ми повідомляли, що варення на сковорідці – це дуже смачно: як приготувати відмінну консервацію зі смородини, рецепт.