Ви коли-небудь замислювалися, як легко та просто можна зробити ідеальне тісто вдома? Чи то пироги, млинці чи пишні оладки, правильне тісто – це ключ до успіху Вашої випічки.

Давайте розберемося, як приготувати різні види тіста, але дотримуючись ідеальних пропорцій.

Дріжджове тісто: ідеально підходить для пишних пирогів та булочок.

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. сухих дріжджів
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. борошна
  • 300 мл теплої води чи молока
  • 1 год. л. рік
  • 1/3 склянки олії

Приготування:

Популярні новини зараз

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще
  1. Змішайте дріжджі, цукор, борошно та теплу воду чи молоко. Дайте постояти 10 хвилин, доки не з'явиться піна.
  2. Додайте сіль та олію.
  3. Поступово вмішуйте борошно, поки не отримаєте м'яке та еластичне тісто.
  4. Залиште тісто в теплому місці на годину, щоб воно підійшло.

Пісочне тісто: ідеально підходить для печива та тартів.

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 2 яйця
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Просійте борошно з розпушувачем та сіллю.
  2. Вмішайте в борошно охолоджене вершкове масло до утворення крихти.
  3. Додайте цукор, ванільний цукор та яйця. Швидко замісити тісто.
  4. Перед використанням охолодіть тісто в холодильнику.

Вершкове масло та борошно / фото: Pixabay

Листкове тісто: ідеально підходить для круасанів та шарів.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Просійте борошно із сіллю.
  2. Вмішайте в борошно кефір та яйце.
  3. Швидко замісіть тісто та охолодіть його.
  4. Розкотіть тісто, розподіліть на ньому олію і складіть кілька разів, як конверт. Охолодіть перед повторним розкочуванням.

Тісто / фото: Pixabay

Тісто для оладок: ідеально підходить для смачних сніданків.

Інгредієнти:

  • 0,5 л кефіру
  • 2 яйця
  • 0,5 ст. цукру
  • 2,5 склянки борошна
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Змішайте яйця із цукром.
  2. Додайте кефір і добре перемішайте.
  3. Просійте борошно з розпушувачем і сіллю, вмішайте в суміш.
  4. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин перед смаженням.

Тісто, міксер / фото: Pixabay

Бісквітне тісто: ідеально підходить для тортів та рулетів.

Інгредієнти:

  • 180 г борошна
  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром та ванільним цукром до пишної маси.
  2. Просійте борошно з розпушувачем і акуратно вмішайте в яєчну масу.
  3. Викладіть тісто у форму та випікайте при 180°C до готовності.

Млинці / фото: Pixabay

Тісто для млинців: ідеально підходить для тонких та ніжних млинців.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 5 яєць
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 2,5 склянки молока
  • сіль та цукор за смаком

Приготування:

  1. Збийте яйця із сіллю та цукром.
  2. Додайте молоко та олію, добре перемішайте.
  3. Поступово вмішайте борошно, щоб не було грудочок.
  4. Дайте тісту постояти 20-30 хвилин перед випіканням.

Ну і на радість Вам, ділимося картинкою з усіма перерахованими рецептами – на згадку. Зберігайте та готуйте із задоволенням!

Як зробити ідеальне тісто / фото: Facebook

Раніше Знай.ua радив, до ласичних чебуреків більше не захочете, адже ці з кабачком їх затьмарять: рецепт на заздрість усім сусідам

Вам буде цікаво дізнатися, полуницю та вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею

Дізнайтеся також про руасан-онігірі, круасан-тако і навіть куб: кулінарні гібриди, які завойовують світ