Влітку руки так і тягнуться до освіжаючих напоїв, адже тільки вони здатні вгамувати спрагу і охолодити в спеку. Морс - саме один із найпопулярніших.

Багато хто плутає морс із компотом, але між ними велика різниця.

Чорна смородина, скріншот: YouTube

Перший заготовляють про запас, а другий варять зі свіжих ягід і так, щоб одразу випити. Більше того, правильно приготовлені морси містять більше вітамінів, ніж компоти. Використовувати можна будь-які ягоди, але саме смородина надає насичений смак, апетитний колір та заряджає корисними вітамінами. Цей напій дуже сподобається і дітям, і дорослим. Готується максимально просто та всього з 4 інгредієнтів.

Що знадобиться з інгредієнтів:

Популярні новини зараз

Головне за 19 липня: замах на Фаріон, 10 пенсій за раз, блокування операцій ПриватБанку та глюк Windows

Чи підуть на фронт усі, хто "оновився": у Міноборони відповіли

Разом з пенсією "капне" кругленька сума: виплатять одноразову грошову допомогу до кінця літа

Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги

Показати ще
  • смородина – 500 г;
  • вода – 1.5 л;
  • цукор – 80 г;
  • м'ята – до смаку.

Як приготувати морсовий морс:

  1. Промийте та переберіть смородину. Ягоди викладіть у сотейник, розімніть їх.
  2. До ягід додайте цукор. Залийте масу окропом і варіть на повільному вогні до появи бульбашок.
  3. Ягоди пропустіть через сито. Залишається лише розлити по красивих пляшечках і охолодити, виходить дуже смачно. Перед подачею можна додатково додати лід та трубочку.

Морс із чорної смородини, фото lifehacker

Нагадаємо, що варення – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготовки на зиму.

Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.

Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.