Кабачки дуже важко зіпсувати, особливо якщо йдеться про гасіння, тому навіть недосвідчений кулінар зможе приготувати цю страву.

Завдяки сметані страва виходить ситнішою, тому її сміливо можна подавати на обід, а також додавати в картопляне пюре або каші. Простим і бюджетним рецептом поділилася фуд-блогерка Вікторія в Instagram .

Кабачки в сметані, фото instagram

Які інгредієнти знадобляться:

  • кабачки – 1,2 кг
  • сметана – 300 г
  • яйце – 1 шт.
  • мука – 1,5 ст.л.
  • масло – 5 ст.л.
  • спеції: сіль, перець, паприка – до смаку
  • базилік, орегано – по 1 ч. л.
  • укроп – 1 пучок
  • часник – 3 зубчики
  • вода - 150 мл

Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Як приготувати кабачки:

Змішайте олію зі спеціями. Кабачки наріжте товстими півкільцями, складіть у пакет, туди вилийте масло зі спеціями і добре струсіть.

Популярні новини зараз

Українцям може загрожувати космічне подорожчання до 25 гривень за кубометр газу: "І це не межа"

Спадщину тепер не отримаєте: українцям розповіли про нюанси, які потрібно обов'язково врахувати

Українських дітей можуть не пустити за кордон: оголосили нові правила

Відстрочки втратять свою чинність: що чекає чоловіків з 11 листопада

Показати ще
Викладіть кабачки на лист, запікайте до готовності 20-30 хвилин при температурі 200 градусів. Сметану змішайте з подрібненим кропом і вичавленим часником. Додайте яйце, борошно, влийте воду, вимішайте віночком до однорідності.

Запечені кабачки викладіть у глибоку сковороду, туди влийте вершковий соус, посоліть до смаку. Доведіть до кипіння, іноді помішуючи.

Нагадаємо, що варення – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготовки на зиму.

Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.

Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.