Багато хто чекає літнього сезону не лише через фрукти та ягоди, але ще й овочі. У цей період вони свіжі та максимально корисні, особливо якщо з власної грядки.

Зокрема, влітку часто готують страви з кабачків - оладки, запіканки та багато іншого.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Якщо ви не хочете надто сильно "паритися" - зробіть кабачки в клярі, які нагадуватимуть м'ясо, наче відбивні, але при цьому не осядуть на боках завдяки своїй низькокалорійності. Великий плюс у тому, що приготування не займе багато часу.

Інгредієнти:

  • 2 средних кабачка;
  • 100 г будь-якого твердого сиру;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 50 г борошна;
  • 4 курячі яйця;
  • 1 ч. л. сушеної петрушки;
  • 1 год. л. перець;
  • сіль, мелений чорний перець - на смак.

Як приготувати:

На нечищених кабачках зробити на них кілька смуг виделкою. Після цього нарізати кабачки тонкими пластинками в глибокий посуд, посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин.

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Показати ще

В окремому посудині змішати сир, петрушку, паприку та яйця. В іншому посудині змішати борошно з панірувальними сухарями.

Потрібно поперемінно опускати кожен кабачок спочатку в посудину з сиром, потім - в паніровку. Після цього потрібно обсмажити кабачки на попередньо розігрітій сковороді по 5 хвилин із кожного боку.

Кабачки в клярі, скріншот

Нагадаємо, що дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.

Раніше ми повідомляли, що настав час кабачків: рецепт овочевих котлеток, які сподобаються навіть м'ясоїдам.

Також стало відомо про італійське сонце власноруч: як приготувати лікер "Лімончелло" у себе вдома.