Багато хто помилково думає, що часникові стрілки - це бур'яни, які залишається тільки викинути подалі. Однак з них виходить дуже смачна та ароматна закуска.

За традицією, влітку часник обрізають і позбавляються верхівок-стрілок, але вам варто приберегти їх, щоб спробувати цю неймовірну смакоту. Не варто зупинятися тільки на цьому рецепті, адже стрілки можна смажити та поєднувати з різними овочами, м'ясом.

Часникові стрілки, скріншот

Інгредієнти:

  • стрілки часнику – 400-500 г
  • вершкове масло – 50 г
  • сметана 15% - 3 ст.
  • сіль, перець, спеції - за смаком

Спосіб приготування:

Від стрілок відрізаємо бутони. Миємо їх та просушуємо. Стебла нарізаємо на довільні шматочки. Вони повинні бути такого розміру, щоб зручно розколювалися на вилку.

Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, додаємо нарізані стрілки часнику. Злегка обсмажуємо, вливаємо три столові ложки води. Гасимо на слабкому вогні 10 хвилин під кришкою. Іноді перемішуємо.

Популярні новини зараз

Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

Випробування темрявою та холодом: експерт закликав готуватися

В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років

Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось

Показати ще

Коли стрілки змінять колір – час готувати далі. Додаємо до сковороди сметану, сіль, перець. Все перемішуємо. Гасимо ще приблизно 5 хвилин.

Часникові стрілки, скріншот

Нагадаємо, що цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп.

Раніше ми повідомляли, що кабачки вже нема куди подіти - складіть їх у банку з кетчупом: простий рецепт салату на зиму.

Також стало відомо, що в магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру.