Сезон цвітіння липи традиційно починається у червні, тому у бажаючих вже є можливість зробити з неї неймовірне варення, яке підкорить усіх своїм ніжним ароматом та смаком.

Багатьом варення з липи нагадує мед, але крім смакових якостей, воно ще має заспокійливі та протизапальні властивості, зміцнює імунітет.

Липа, скріншот

Інгредієнти:

  • Квітки липи – 500 г;
  • Цукор - 500 г;
  • Лимонна кислота – 3 г;
  • Вода - 200 мл.

Як приготувати:

Промийте квітки липи під проточною водою і покладіть на друшляк, щоб стекла вода. Дайте їм підсохнути на сонці, розкладаючи квітки на чистому рушнику в один шар. В емальованій посудині злити воду і додати цукор. Довести сироп до кипіння та варити його на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Потім в іншій каструлі розташуйте квітки липи і залийте киплячим сиропом. Покрийте каструлю плоскою тарілкою або меншою кришкою, ніж каструля, і поставте зверху вантаж. Залишіть це на 15 хвилин.

Популярні новини зараз

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

Показати ще

Після 15 хвилин поставте каструлю з квітками липи та сиропом на невеликий вогонь та варіть протягом 35 хвилин регулярно помішуючи. Додайте лимонну кислоту за кілька хвилин до готовності.

Розподіліть варення по стерилізованих банках і залиште їх остигати при кімнатній температурі протягом 3 діб. Після цього ваша заготовка буде готова до зберігання. Просто складіть банки з варенням у холодне, темне місце.

Варення з липи, скріншот

Нагадаємо про закуску на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно лише 15 хвилин.

Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.