Сезон цвітіння липи традиційно починається у червні, тому у бажаючих вже є можливість зробити з неї неймовірне варення, яке підкорить усіх своїм ніжним ароматом та смаком.
Багатьом варення з липи нагадує мед, але крім смакових якостей, воно ще має заспокійливі та протизапальні властивості, зміцнює імунітет.
Інгредієнти:
- Квітки липи – 500 г;
- Цукор - 500 г;
- Лимонна кислота – 3 г;
- Вода - 200 мл.
Як приготувати:
Промийте квітки липи під проточною водою і покладіть на друшляк, щоб стекла вода. Дайте їм підсохнути на сонці, розкладаючи квітки на чистому рушнику в один шар. В емальованій посудині злити воду і додати цукор. Довести сироп до кипіння та варити його на середньому вогні протягом 5 хвилин.
Потім в іншій каструлі розташуйте квітки липи і залийте киплячим сиропом. Покрийте каструлю плоскою тарілкою або меншою кришкою, ніж каструля, і поставте зверху вантаж. Залишіть це на 15 хвилин.
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК
Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."
Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Після 15 хвилин поставте каструлю з квітками липи та сиропом на невеликий вогонь та варіть протягом 35 хвилин регулярно помішуючи. Додайте лимонну кислоту за кілька хвилин до готовності.
Розподіліть варення по стерилізованих банках і залиште їх остигати при кімнатній температурі протягом 3 діб. Після цього ваша заготовка буде готова до зберігання. Просто складіть банки з варенням у холодне, темне місце.
Нагадаємо про закуску на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно лише 15 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.