Досвідчені господині роблять заготовки на зиму, щоб ласувати сезонними смаколиками протягом усього року. Гриби входять до списку продуктів, які можна заморозити, але не всі вміють робити це правильно.
Якщо знати кілька правил, печериці при заморожуванні не втратять свій зовнішній вигляд, смак та корисні властивості. Все починається із обробки грибів. Потрібно запам'ятати, що перед заморожуванням їх не потрібно мити.
Слід лише очистити капелюшки ножем і за необхідності підрізати ніжки, а всі зіпсовані місця зрізати, щоб запобігти розвитку бактерій та гнилі.
Брудні капелюшки та ніжки не можна мити, а лише протерти вологим паперовим рушником або щіткою, а потім дати висохнути.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Якщо ви хочете зберегти свіжі печериці, їх після обробки потрібно помістити в контейнери і залишити в холодильнику на нижній полиці, проте потрібно дати їм доступ до повітря, інакше буде накопичуватися конденсат і продукт швидко зіпсується.
А ось заморожувати гриби необхідно виключно в сухому вигляді, без вологи, тому що крига розриває волокна, через що продукт стає м'яким і водянистим.
Нагадаємо, що додайте цей інгредієнт, щоб ваші котлети стали і соковитими, і ніжними: ніколи не додумалися б.
Раніше ми повідомляли, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.
Також стало відомо, що за вашим борщем вишикується черга , просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.