Традиційно з приходом літа на ринку з'являється багато сезонних овочів, у тому числі улюблених багатьма кабачків.
З кабачків можна приготувати багато всього, але "коронною" стравою є смажені овочі на сковороді. Така смакота може бути як гарніром, так і самостійною закускою. Вас може здивувати, що в рецепт входить м'ята, але вона лише прикрасить смак кабачків. Якщо ви її зовсім не любите, замініть інші трави - кріп, естрагон, базилік або петрушку.
Інгредієнти:
- 5 столових ложок оливкової олії
- кілька зубчиків подрібненого часнику
- 700 г кабачків
- один сушений перець чилі
- сіль
- листя нарізаної м'яти за смаком
- щіпка лимонної цедри
- мигдаль або будь-який інший горіх, нарізаний на великі шматочки та підсмажений
Як приготувати:
Кабачки розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками впоперек. Смажити кабачки на сильному вогні на сковороді у великій кількості олії з часником.
Додати|добавляти| перець чилі, поставити середній вогонь, періодично помішувати. За 5-10 хвилин, коли карамелізуються кабачки, накрити сковороду кришкою і зменшити вогонь.
Ці машини краще не чіпати: патрульні зізналися, які авто бояться зупиняти
Заробив більше ніж треба - плати штраф: українцям встановили нові правила
"Навіщо вчитись, якщо завтра мобілізують": молодь масово ігнорує вступ до вишів
Зміни у мобілізації з 1 травня: Генштаб оголосив про важливе нововведення
Готувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо кабачки починають пригоряти, можна додати трохи води, посолити. Перед подачею додати нарізану м'яту, лимонну цедру і мигдаль.
Нагадаємо, що ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.
Раніше ми повідомляли, що за вашим борщем вишикується черга , просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.