Влітку не хочеться їсти важку і жирну їжу, тому багато хто віддає перевагу легким стравам, зокрема, супам.
Такий холодний суп зможе наситити організм, і в той же час не перевантажити, тому це ідеальний варіант для літа. Крім того, після такого супу не потрібно боятися про зайві кілограми, оскільки суп з кабачків дієтичний.
Інгредієнти:
- 1 літр бульйону (найкраще підійде овочевий або курячий);
- 3 кабачки;
- 1 часник;
- 1 зубчик чеснока;
- 1 ложка олії (оливкова або соняшникова без запаху);
- спеції;
- йогурт чи сметана для подачі.
Як приготувати літній суп:
Цибулю наріжте, часник дуже подрібніть або пропустіть через прес. Обсмажте. Кабачки почистіть і нашаткуйте, потім обсмажте в оливковій олії.
Через 5-7 хвилин в цю каструлю влийте попередньо підготовлений бульйон, перемішайте, додайте обсмажену цибулю з часником та спеціями. Дочекайтеся, поки суп закипить, прикрийте кришкою. Зробіть вогонь мінімальним та варіть 15 хвилин.
Встановіть важливий пристрій: "Нафтогаз" попередив українців
Під ударом зарплати, пенсії та стипендії: хто може втратити до 70% виплати
Укренерго піднімає тарифи: на скільки зросте вартість світла у 2026 році
ТЦК дали 7 днів: кого мобілізують навіть з відстрочкою чи броню
Якщо кабачки стали м'якими, занурюваним блендером подрібніть суп до однорідної консистенції. Подавайте охолодженим із натуральним йогуртом та свіжою зеленню.
Нагадаємо, що 25 хвилин і все, без довгого приготування: рецепт лінивих голубців, який попросить навіть бабуся.
Раніше ми повідомляли, що якщо на квас та кефір немає грошей – набираємо воду в крані, і готуємо окрошку: економний рецепт.
Також стало відомо, що макарони можуть стати чудовим десертом: рецепт запіканки з яблуками.