Малосольний оселедець одна з найулюбленіших закусок на столі українців. Її можна легко придбати у готовому вигляді, проте найсмачніша рибка – це та, яка приготована власними руками.
Так ви точно будете впевнені у її свіжості і безпеці, адже ми ніколи не знаємо, скільки оселедець пролежав на полицях супермаркетів та як засолювався.
Рецептом смачного маринованого оселедця з яблучним оцтом та цибулею поділилась кулінар Оксана на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
- Оселедець – 550 г
- Вода – 80-100 мл
- Цибуля – 2-3 шт.
- Яблучний оцет – 40-50 мл
- Олія нерафінована соняшникова – 40-50 мл
- Сіль – 1,5-2,5 чаю. ложки (я люблю дуже солону, тому даю 2,5, любите менше солону – давайте 1,5)
- Цукор – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 4-6 шт.
- Перець запашний – 1 шт.
Спосіб приготування:
Рибу помийте під проточною водою, відріжте голову і хвіст, видаліть все нутрощі і помийте ще раз рибу. Розділіть на філе та видаліть кістки.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
Маринад: змішайте воду з сіллю, цукром, перцем та лавровим листком, доведіть до кипіння і потім повністю остудіть. Змішайте холодний маринад з олією та яблучним оцтом.
У скляний посуд викладіть шарами оселедець із цибулею, залийте маринадом і залиште на ніч (на добу) у холодильнику під кришкою.
Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.
Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.
Також, у вінегрет та інші осінні салати: рецепт домашнього ароматного оцту, який зробить страву незабутньою