Смачне солоне сало можна легко приготувати вдома. Більше того, воно не вимагає багато інгредієнтів.
Крім того, солоне сало ще смачніше за свіже, а також має ряд переваг, одна з яких — тривалість зберігання.
Інгредієнти:
- сало (підочеревина) – 1 кг;
- сіль – 100 г;
- часник – 2 головки;
- приправа будь-яка – 2 ст. л.;
- вода – 1 л.
Приготування солоного сала в розсолі:
Для початку потрібно порізати одну голівку часнику. Далі розчинити у воді сіль, додати часник. Покласти сало в розсіл і поставити його під ґніт. Тримати у такому вигляді в холодильнику протягом 3 днів.
Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ
Українцям підвищать пенсії з 1 жовтня
Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою
"Території не повернемо": українців закликали готуватися до другої війни
Через 3 дні дістати сало з розсолу, підсушити його паперовим рушником. Одну очищену голівку часнику пропустити через прес. Додайте улюблену приправу на ваш смак — наприклад, суміш приправ для м'яса і чорний мелений перець.
Далі викладіть на стіл харчову плівку, посипте її спеціями, викладіть половину часнику. Тепер загорніть сало в плівку так, щоб воно було вкрите спеціями. Покладіть його в морозилку. Як тільки сало замерзне, витягніть його і наріжте тонкими скибочками. Ось таким простим та швидким методом можна приготувати неймовірно смачне сало. Смачного!
Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.
Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.