Смачне солоне сало можна легко приготувати вдома. Більше того, воно не вимагає багато інгредієнтів.

Крім того, солоне сало ще смачніше за свіже, а також має ряд переваг, одна з яких — тривалість зберігання.

Хліб, сало, цибуля, фото pixabay

Інгредієнти:

  • сало (підочеревина) – 1 кг;
  • сіль – 100 г;
  • часник – 2 головки;
  • приправа будь-яка – 2 ст. л.;
  • вода – 1 л.

Приготування солоного сала в розсолі:

Для початку потрібно порізати одну голівку часнику. Далі розчинити у воді сіль, додати часник. Покласти сало в розсіл і поставити його під ґніт. Тримати у такому вигляді в холодильнику протягом 3 днів.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Через 3 дні дістати сало з розсолу, підсушити його паперовим рушником. Одну очищену голівку часнику пропустити через прес. Додайте улюблену приправу на ваш смак — наприклад, суміш приправ для м'яса і чорний мелений перець.

Далі викладіть на стіл харчову плівку, посипте її спеціями, викладіть половину часнику. Тепер загорніть сало в плівку так, щоб воно було вкрите спеціями. Покладіть його в морозилку. Як тільки сало замерзне, витягніть його і наріжте тонкими скибочками. Ось таким простим та швидким методом можна приготувати неймовірно смачне сало. Смачного!

Сало. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.

Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.