Грибна ікра - незвичайне блюдо, для приготування якого підійдуть будь-які лісові гриби.

Можна використовувати його як закуску із хлібом, або як начинку до млинців та зраз.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Що знадобиться:

  • Два кілограми свіжих грибів;
  • Три великі цибулини;
  • Три моркви;
  • Три столові ложки соняшникової олії;
  • Дві-три столові ложки солі;
  • чайна ложка чорного перцю;
  • Три столові ложки харчового оцту 9%.

Гриби, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Як готувати:

  • Почистити гриби та промити їх під проточною водою.
  • Відварити на помірному вогні протягом години, знімаючи пінку.
  • Почистити овочі, моркви натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками. Обсмажити все на олії до готовності.
  • Відварені гриби відкинути на сито.
  • Обсмажені овочі пропустити через м'ясорубку разом із грибами.
  • Всю цю масу в каструлі з товстим дном треба поставити на вогонь, щоб гасилося протягом однієї години.
  • Масу треба постійно помішувати, щоби не пригоріла.
  • Наприкінці додайте оцет, сіль та спеції.
  • До стерильним скляним банкам розкласти гарячу грибну ікру, стежачи, щоб не утворювалося бульбашки повітря.
  • Зверху під саму кришку налити столову ложку розпеченої олії.

Скрін, відео YouTube грибна ікра

Закрити банки металевими кришками, накрити теплою ковдрою та залишити до повного остигання.

Зберігати у прохолодному та темному місці.

Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.

Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.