Котлети – популярна страва, варіацій якої є безліч. Вони можуть бути з чим завгодно: сиром, зеленню, овочами.

Класичний варіант котлет – з м’ясом, хлібом та картоплею, але хочеться трохи різноманіття. І однією з варіацій смачних та ніжних котлет є котлети з капустою та м’ясом. Це може стати улюбленою стравою та справжньою прикрасою кожного столу. До того ж, таких котлет виходить значно більше.

Для приготування незвичайних соковитих котлет варто підготувати інгредієнти:

Капусту потрібно подрібнити, можна на терці, можна великим гострим ножом. Ідеально підходить для цього великий ніж для м’яса.

Нарізана капуста. Фото: скрін
Нарізка капусти. Фото: скрін

Подрібнену масу викласти у глибоку миску та додати подрібнену цибулю з часником. Все це посолити та трохи прижати, щоб капуста дала сік. Якщо капуста жорстка, можна її декілька хвилин потримати у кип’ятку. Так волокна стануть м’якими і вона легко просмажиться. Далі варто додати фарш - краще підходить свинина, але можна будь-який, за вашим смаком. У цю суміш додати одне яйце.

Котлети з капусти і фаршу. Фото: скрін
Котлети з капусти і фаршу. Фото: скрін

Все це гарно перемішати, щоб маса стала однорідною. З суміші сформувати невеликі котлети та викласти на форму, застелену пергаментом та змазану олією. Кульки трохи приплюснути, щоб вони стали плоскіші та краще просмажилися.

Випікати котлети варто на температурі 180 градусів 20 хвилин. Ці котлети достатньо соковиті та ніжні в середині, а запікання їх робить справжньою здоровою іжею.

Капустяні котлети, скріншот: YouTube

Нагадаємо, портал Знай інформував, ніжний гарбузовий чизкейк: відома страва з українськими нотками

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у магазинах такого немає: салат з моркви та гарбуза по-корейськи – додасть пікантності навіть рису

Також, наш портал інформував, ідеальний варіант для затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина