Для наших дорогих читачів є чудовий рецепт приготування ароматної кави. Цього разу можна звернути увагу на такий вид кави - "по-турецьки", з ніжною пінською з яєчного жовтка.
Це справді дивовижний та неповторний напій внесе вишукану нотку у повсякденне життя.
Про цей рецепт розповів один із українських блогерів, який часто у мережі YouTube ділиться свіжими способами приготування смачних страв.
Що потрібно з продуктів
• Кава свіжомелена (максимально дрібна) - 2 ч. ложки
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
• Вода - 1 стакан
• Пудра цукрова – 0,5 ст. ложки
• Жовток – 1 шт.
• Для сервірування (за бажанням):
• Цукерка шоколадна
• Горіхи кешью
Спосіб приготування
Готуємо продукти для приготування турецької кави з жовтком. Каву, перемелену якомога дрібніше, засипаємо в турку, заливаємо водою і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи.
Коли поверхні утворюється пінка, турку відразу ж знімаємо з вогню. Перемішуємо каву, пінка має осісти, і знову повторюємо всю процедуру. Переливаємо готову каву по-турецьки в чашку і залишаємо осторонь остигати.
У жовток додаємо цукрову пудру. Збиваємо жовток із цукровою пудрою близько 10 хвилин, у густу піну.
Викладаємо збиту піну з жовтка в чашку з теплою турецькою кавою (кава не повинна бути гарячою, щоб жовтки не згорнулися). Чи не перемішуємо.
Зверху каву по-турецьки з жовтком можна посипати тертою шоколадною цукеркою або подрібненими горішками.
Нагадаємо, ніжний гарбузовий чізкейк: відома страва з українськими нотками.
Раніше повідомлялося, гідна конкуренція глінтвейну: як приготувати пряний яблучний сидр, щоб зігрітися та підняти настрій.
Також, розлітатиметься як насіння: рецепт неперевершених кабачкових рулетиків з фаршем.