Восени традиційно варять ароматний глінтвейн, але яблучний сидр здатний зігріти та підняти настрій анітрохи не гірше. Його слід подавати гостям, які тільки-но прийшли з холоду, а також пити для створення затишної атмосфери або брати на прогулянки.

Готується сидр дуже просто, але будьте готові до того, що на повільному вогні він має варитись декілька годин. Однак у цьому є плюс, адже вдома стоятиме неймовірний аромат яблука та спецій.

Гарячий пряний яблучний сидр, фото kashevarnya

Інгредієнти:

  • Яблука (можна різних сортів) – 6 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Кориця - 2 палички по 10 см
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • Корінь імбиру – 1 см.
  • Вода - щоб покривала фрукти
  • Коричневий цукор – 3 ст.л.

Як приготувати яблучний сидр:

Популярні новини зараз

Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще

Яблука та апельсин помити та порізати на 4 частини. Насіння, шкірку і плодоніжки можна залишити, вони нададуть особливий смак і користь. Яблука та апельсин помістити в каструлю, залити водою щоб вона покрила фрукти, довести суміш до кипіння.

Додати до яблук всі спеції і підсолодити за смаком. Якщо яблука солодкі, можна без цукру. Варити сидр на вогні трохи більше за мінімальний 3-4 години або 5-6 годин на найменшому вогні.
За годину до готовності сидру, м'які яблука та апельсин роздавити картопледавилкою. Готувати ще годину та вимкнути вогонь. За цей час сидр набуде густоти і насититься всіма пряними смаками. Сидр ретельно процідити від м'якуша, подавати гарячим.

Раніше ми писали про те, що ці секрети готування курки приховують від нас усі кулінари: просто спробуйте зробити так і ви не зможете інакше

Як повідомляв Знай.ua, тому у вас млинці і не виходять: що категорично не можна додавати в тісто