Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитись улюблений фільм і зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.

Магазинні варіанти напою часто програють у смаку домашньому глінтвейну, тим паче його приготування не відніме багато вашого часу та зусиль.

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Пропонуємо вам спробувати рецепт зігірваючого глінтвейну на білому вині, яким поділилась фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Соціальні виплати, пільги та субсидія виплачуватимуться за новими правилами у 2025 році

Мобілізації не уникнуть: хто в першу чергу піде до ТЦК у квітні

Гороскоп на сьогодні 9 квітня: гроші, сварки та шанс усе змінити у середу

Замовив з-за кордону — отримай штраф: українців шокували новими правилами поштових відправлень

Показати ще
  • біле сухе вино – 0,75 л
  • мед – 2 ст. л.
  • зерна гвоздики – 10 зерен
  • кориця – 2 палички
  • духмяний перець горошок – 5 шт
  • перець чорний горошок – 10 шт
  • апельсин – 1 шт

Глінтвейн на білому вині. Фото скріншот з Instagram

Спосіб приготування:

Для початку потрібно змішати у каструлі усі приправи та мед.

Приготування глінтвейну, скріншот відео

Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати на шматки.

Залити все вином, поставити на вогонь та варити 5-6 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.

Глінтвейн. Фото: Youtube

Після цього вимкнути вогонь та дати настоятися напою ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.

Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.

Смачного!

Нагадаємо про хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.

Раніше ми повідомляли про рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.

Також не зайвим буде домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.