Оксана Черенкова – солдат, старший кухар 59-го пересувного військового шпиталю, має досвід у два десятки років.

Кожної зміни вона разом із кількома помічниками готує їсти на 280-320 осіб на добу. Жінці вдаються найсмачніші страви і виходить у неї все по-домашньому. Вона поділилася секретом приготування смачного зеленого борщу цілий рік.

Фото: Armyinform

"Дослідні люди готують його цілий рік. І не схоже на нього, а ідентично за всіма смаковими та харчовими якостями. Ця страва не тільки смачна, але й дуже ситна, калорійна, заряджає енергією. А ми годуємо людей, які воюють, це для них важливо ..." , - каже Оксана.

Секрети приготування зеленого борщу від військового шеф-кухаря:

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Борщ має бути наваристим та яскраво-зеленим. Або додавати такі інгредієнти, як квасоля, горох, гриби, крупи, болгарський перець та інші овочі, вирішує автор страви.

  • Овочі та м'ясо обов'язково повинні бути свіжими.
  • Молоду, заморожену чи консервовану зелень треба правильно підготувати до своєчасної закладки у страву.
  • У зеленому борщі обов'язково мають бути м'ясо, багато зелені, яйця та картопля. Якщо немає щавлю, його можна замінити підсмаженими консервованими помідорами або кількома ложками томатної пасти зі щіпкою цукру.
  • Помідори та солодкий перець перекручують через м'ясорубку. Якщо зелені достатньо, борщ не змінить свого кольору.
  • Зелень та спеції кладуть під кінець готування.
  • Для борщу годиться будь-яке м'ясо, крім баранини: нежирна свинина, яловичина, курка. Різати м'ясо треба великими шматками, а дрібнити вже після готовності.
  • Картопля, морква, яйця варяться окремо.
  • Зелень дрібно ріжемо, морозиво треба обдати окропом.
  • Варену картоплю нарізати кубиками, додати в бульйон разом з іншими овочами.

Фото: Armyinform

Зажарка : терта морква, часник, болгарський перець, спеції, дрібно нарізана цибуля. Все обсмажити з|із| консервованими помідорами або томатною пастою.

Готовий зелений борщ відставити на кілька годин, щоб настоявся. Сметану додають лише порційно у кожну тарілку.

Нагадаємо, що з перцем та оцтом: зірка "МастерШеф" дав рецепт найсмачнішого українського борщу.

Раніше ми повідомляли, що готую гречку тепер тільки так, після того, як почула цей рецепт від шеф-кухаря: гриби та сир не будуть зайвими.

Також не зайвим буде хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.