Восени час запастися таким смачним і корисним продуктом, як квашена капуста.

У зимовий період вона неабияк рятує: сімейне меню стає різноманітнішим, а організм має можливість витягти з неї безліч корисних елементів. Крім класичного способу існує безліч варіантів заготовити на зиму квашену капусту.

Квашена капуста, menu

Пропонуємо скуштувати рецепт квашеної капусти в розсолі швидкого приготування. Їсти її можна вже за 3 дні.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще
  • капуста
  • морква
  • соль – 1 ст. л.
  • окріп – 1 л
  • перець горошок, лаврове листя (за бажанням)

Спосіб приготування:

Спочатку наріжте капусту. Моркву потрібно натерти на тертці. Потім змішайте овочі і щільно утрамбуйте в банку. Для розсолу змішайте холодну воду, сіль та спеції за бажанням. Наповніть банки розсолом.

Тепер потрібно поставити банки в глибоку миску, щоб при бродінні стікав розсіл туди. Сам банк потрібно накрити кришкою або марлею і залишити у такому вигляді на 2-3 дні.

Крім того, важливо пам'ятати, що потрібно 1-2 рази на день протикати капусту дерев'яною паличкою. Коли капуста прокваситься, накрити банку поліетиленовою кришкою та поставити в холодильник.

Квашена капуста, фото: кадр з відео

Нагадаємо, що з перцем та оцтом: зірка "МастерШеф" дав рецепт найсмачнішого українського борщу.

Раніше ми повідомляли, що готую гречку тепер тільки так, після того, як почула цей рецепт від шеф-кухаря: гриби та сир не будуть зайвими.

Також не зайвим буде хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.