Заморожування овочів - добрий спосіб зберегти продукти надовго і поласувати ними взимку, приготувавши з них улюблені страви.

Однак, звичайно, не всі заморожені овочі після розморожування на смак такі як свіжі. Адже під впливом холодних температур структура овочів змінюється, і вони втрачають свій зовнішній вигляд.

Найбільше це відчутно за такими соковитими овочами як помідори, кабачки, перці та баклажани. Ці овочі після розморожування можуть ставати гумовими та несмачними. Однак існує спосіб, завдяки якому їхній смак збережеться і навіть здивує вас насиченістю.

баклажани фото з вільних джерел

Як правильно заморожувати перці та баклажани

Щоб розморожені перці та баклажани вас не розчарували, перед заморожуванням їх потрібно запекти, а вже покласти у морозилку. Такий простий спосіб допоможе надовго зберегти справжній смак цих овочів.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Зробити це дуже просто. Насамперед, помийте овочі. А вимиті та висушені баклажани та перці викладіть на деко і запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Готові овочі накрийте ненадовго фольгою, щоб пропарилися. Після цього почистіть їх – цей процес після фольги буде дуже простим.

Далі очищені овочі перекладіть на пергамент і покладіть у морозилку. Необов'язково складати їх у zip-пакети, адже тоді овочі злипнуться, і при розморожуванні їх потрібно буде відокремлювати один від одного. А вже розморожені перці з баклажанами можна використовувати для салатів та супів.

Болгарський перець, скріншот: YouTube

Нагадаємо про хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.

Раніше ми повідомляли про рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.

Також не зайвим буде домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.