Нестандартна запіканка може стати прекрасним доповненням до осіннього меню.

Смачний хек з картоплею та сиром можна приготувати досить швидко, а для приготування знадобляться звичайні продукти.

Інгредієнти:

Інгредієнти для запіканки. Фото: скрін

Хек чудово підходить для подібних запіканок, через невелику кількість кісток. Але, якщо є інша риба без кісток, сміливо можна взяти її. Сметану можна брати будь-якої жирності, але найкраще підходить 20%.

Філе хека наріжте порційними невеликими шматочками та покладіть у глибоку миску, після чого посоліть та приправте за смаком. Додайте туди лимонний сік, ретельно перемішайте та залиште маринуватися на 10 хвилин. Поки риба маринується, ввімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона розігрілася.

Картоплю почистьте та висушіть паперовим рушником. Після цього необхідно нарізати овоч на тонкі кружальця ножем, або спеціальною тертушкою. В картоплю додайте сіль, спеції, та половину сметани. Все це добре перемішати, щоб спеції та сметана були на кожному шматочку. Залишки сметани додайте до риби.

Форму для запікання потрібно змазати рослинною олією та викласти на неї картоплю тонким шаром (половину).

Викладка запіканки. Фото: скрін

Наступний шар буде хек у сметані, а на нього потрібно викласти порізану кільцями цибулю. Наступним шаром буде залишок картоплі. Форму відправити на 40 хвилин у духовку, до повної готовності. Час може трохи відрізнятися, через особливості духовки, тому варто слідкувати за готовністю картоплі.

Запіканка з хеку. Фото: скрін відео

Як тільки картопля стане м’якою, дістаньте форму з духовки та засипте запіканку сиром. І знову в духовку, на цей раз на 10 хвилин, щоб сир розплавився.

Нагадаємо, портал Знай інформував, рецепт паштету з печінки та баклажанів: ситна та цікава консервація на зиму

Раніше на порталі Знай повідомлялося, всього сир та кабачки: чудова ніжна запіканка стане головною стравою цієї осені

Також, наш портал інформував, рецепт конвертиків із капусти з сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям