Хрусткі ароматні деруни - одна з найулюбленіших страв з картоплі в українців. Їх їдять як основну страву, або використовують як гарнір. Вони чудово смакують зі сметаною.

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Для дерунів найкраще підходить картопля з високим вмістом крохмалю. Щоб урізноманітнити страву, їх ще готують із м'ясом, сиром, грибами.

Сьогодні пропонуємо вам приготувати популярну картопляну страву із фаршем та засмажкою із грибів із цибулею.

Ним поділилась кулінарка Віта на своїй сторінці у Instagram.

Популярні новини зараз

Не чекайте запрошення: українцям можуть суттєво підвищити пенсію – що потрібно встигнути

Гороскоп на сьогодні, 7 червня: спокуси тельців, сварки терезів і плани водоліїв

Моментально та без попередження: що загрожує абонентам Vodafone

За мобілізацію можна не перейматися: кого не чіпатиме ТЦК цього літа

Показати ще

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг
  • цибуля – 2 шт.
  • яйця – 2-3 шт.
  • борошно із гіркою – 3-4 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • фарш – 500 г
  • олія для смаження дерунів та засмаження

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Для засмаження:

  • цибуля – 2-3 шт.
  • лісові гриби відварені – 300 г

Спосіб приготування:

Натріть картоплю, додайте терту цибулю, яйця, сіль, перець, фарш, борошно і добре перемішайте.

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Смажте деруни до золотистості.

Деруни з фаршем та грибами. Фото Instagram

Гриби та порізану цибулю посмажте до золотистості та подавайте деруни з грибною засмажкою.

Нагадаємо, портал Знай інформував, таких ви точно не куштували: рецепт грибних котлет з вівсянкою

Раніше на порталі Знай повідомлялося, соковитий курячий рулет із броколі, який прикрасить будь-який стіл: простий рецепт на свято

Також, наш портал інформував, простий, але дуже корисний салат з баклажанів та квасолі: ударна доза вітамінів та білка