Наші шановні читачі знають, якщо нам трапляється цікавий рецепт, ми обов'язково поділимося. На цей раз пропонуємо подивитися на класичну баклажанну ікру по-новому.

Щоб у вас була чудова закуска на зиму, пропонуємо познайомитися з цим простим способом приготування.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться кулінарними порадами у мережі YouTube.

Класична баклажанна ікра на зиму, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

- баклажани – 500 г;
- морква – 100 г;
- цибуля - 100 г;
- перець болгарський – 100 г;
- помідори – 200 г;
- сіль – 0,75 ч. ложки;
- олія рослинна - 150-200 мл.

Спосіб приготування

Для початку баклажани потрібно вимити, нарізати кільцями завтовшки 1-1,5 см. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Моркву очистити, вимити та натерти на великій тертці. Перець очистити від насіння та нарізати кубиками.

Класична баклажанна ікра на зиму, скріншот: YouTube

Баклажани обсмажити кільцями з двох сторін на олії. Для цього влити 3 ст. ложки олії, викласти баклажани, смажити 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім перевернути, долити ще 1 ст. ложку олії і смажити ще 2-3 хвилини. Так засмажити всі баклажани.

Класична баклажанна ікра на зиму, скріншот: YouTube

Класична баклажанна ікра на зиму, скріншот: YouTube

Окремо обсмажити моркву. Для цього розігріти 2 ст. ложки олії, викласти моркву, смажити, помішуючи, на середньому вогні, 5 хвилин.

Класична баклажанна ікра на зиму, скріншот: YouTube

Окремо – дрібно нарізану цибулю, солодкий перець. Для цього розігріти ще 2 ст. ложки рослинної олії, викласти цибулю та перець, смажити на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Все скласти у каструлю. Помідори перемолоти чи вижити томатний сік.

Класична баклажанна ікра на зиму, скріншот: YouTube

Заправити томатом із свіжих помідорів. Тушкувати 30 хвилин. Банки та кришки прокип'ятити. Скласти ікру в пропарені банки, закатати кришками стерильними. Ікра із баклажанів на зиму готова. З цієї кількості продуктів виходить 750 мл ікри.

Нагадаємо, яку крупу в жодному разі не можна замочувати в холодній воді: якщо ви цього не знали, то багато років шкодили своєму здоров'ю.

Раніше повідомлялося, рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.

Також, домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.