Популярний в Україні шеф-кухар та суддя шоу "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво поділився з фанатами своїм рецептом борщу.
Рецепт іменитого кухаря практично не відрізняється від традиційного українського борщу, але все шеф-кухар має кілька своїх фішок.

Ектор Хіменес-Браво розповів, як готувати борщ, скріншот з відео

Інгредієнти:

– Картопля – 150 гр
– Буряк – 180 гр.
- Цибуля біла - 30 гр
- Цибуля зелена - 30 гр
- Болгарський перець - 30 гр
- Морква - 50 гр.
– Помідори – 150 гр.
- Капуста - 200 гр.
– Червона квасоля (готова) – 200 гр.
- Томатна паста - 2 ст.л.
- Ребра яловичі з м'ясом (готові, з бульйону).
- Бульйон яловичий - 3 л.
– Яблучний оцет – 1 ст.л.
- Перець чорний.
– Часник – 2 зубчики.
- Мікс спецій: коріандр, кріп, кмин, лавровий лист, паприка, сіль.
- Свинячий жир для смаження, шкварки.
– Сметана – для подачі.
- Петрушка.

Ектор Хіменес-Браво розповів, як готувати борщ, скріншот з відео

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще
Для початку Ектор Хіменес-Браво радить поставити готувати яловичий бульйон. Кладемо м'ясо в каструлю, заливаємо водою, додаємо перець, лавровий лист і ставимо варити після кипіння ще хвилин 40-50 на невеликому вогні.

Після цього приступаємо до міксу спецій, змішуємо їх із часником у ступці, потім додаємо сіль. Після цього готуємо заправку, обсмажуємо цибулю з болгарським перцем на свинячому жирі до м'якості, потім додаємо моркву. Обсмажуємо далі. Після цього додаємо томати в сковороду і весь мікс спецій плюс чорний перець.

Ектор Хіменес-Браво розповів, як готувати борщ, скріншот з відео

У заправку потрібно підлити трохи бульйону, щоб воно гасилося як соус. Потім додаємо буряки, і знову підливаємо бульйону. Через кілька хвилин додаємо туди рубану капусту, томатну пасту та картопля, порізану кубиками. Знову підливаємо бульйон.

Готові ребра, заправку, квасолю і бульйон, що залишився, змішуємо в каструлі на вогні. Ектор Хіменес-Браво рекомендує подавати борщ зі сметаною, шкварками та петрушкою. Смачного!

Ектор Хіменес-Браво розповів, як готувати борщ, скріншот з відео

Нагадаємо про домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.

Раніше ми повідомляли, що тільки не кажіть, що варили гречку так: важливе правило розсипчастої каші, яке всі упускають.