Всіми улюблена гречка неймовірно зросла в ціні і при покупці цієї крупи не хочеться її просто варити.
Адже вона стала практично в один рівень із делікатесами, тому можна щось пофантазувати. І "пофантазувати" - не завжди означає зробити щось дороге, адже можна зробити справжній шедевр з того, що завжди є в холодильнику.
Гречку можна готувати на італійський манер за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
Інгредієнти:
Гороскоп на 28 листопада: як провести четвер із вигодою та не "наламати дров"
Новорічні канікули затягнуться аж на місяць: чому школи не готові до навчання
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
• Гречка – 100 г;
• Білі сушені гриби – 50 г;
• Цибуля – 0,5 головки;
• Вино біле – 50 г;
• Вершкове масло – 50 г;
• Часник – 2 зубчики;
• Пармезан або український козячий чи овечий твердий сир – 50 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
1. Гриби замочуємо у 200 г води на кілька годин.
2. Половину цибулини дрібно нарізаємо та обсмажуємо у сотейнику з часником на невеликому вогні. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо промиту гречку. Обсмажуємо разом.
3. Вливаємо вино. Помішуючи, випаровуємо.
4. Додаємо невелику кількість грибного бульйону, що залишився після замочування грибів. Помішуючи, випаровуємо. Повторюємо процедуру. Тобто готуємо кашу, як різотто.
5. Коли гречка буде готова на три чверті, всипаємо дрібно нарізані білі гриби. І продовжуємо випарювати бульйон.
6. Коли гречотто буде майже готове, солимо, перчимо, додаємо олію.
7. В кінці натираємо сир, перемішуємо та подаємо.
Смачного!
Нагадаємо про домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.
Раніше ми повідомляли, що тільки не кажіть, що варили гречку так: важливе правило розсипчастої каші, яке всі упускають.
Також не зайвим буде пиріг-коса з домашнім сиром та сливами, який створить настрій в осінню прохолоду: рідні скажуть вам величезне "Спасибі".