Якщо ви шукаєте рецепт ситної та незвичайної консервації на зиму, зверніть увагу на цей печінковий паштет із баклажанами. Його можна подавати з грінками, гарячою картоплею і всім, чого тільки душа забажає.

Рецепт простий і не займає багато часу, а підказала його Олена на своєму YouTube каналі "Щоденник життя".

Баклажани на зиму, скріншот: YouTube

Які інгредієнти потрібні:

  • Баклажан 2 кг
  • Печінка куряча 1 кг
  • Морква 500 г
  • Цибуля ріпчаста 500 г
  • Масло вершкове несолоне 250 г
  • Рослинна олія 125 мл
  • Сіль кам'яна 3 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Лавровий лист 4 шт.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз

Знайдете - розбагатієте: радянський годинник, який коштує цілий статок, навіть якщо зламаний

Неминуче зростання тарифів: на які послуги зростуть ціни

Пенсіонери отримають кілька виплат авансом: кого "засипле" грошима

Українцям підвищать пенсії з 1 жовтня

Показати ще

Всі овочі вимийте, баклажани запікайте до м'якості. Печінку промийте та відваріть до готовності.

Моркву та цибулю почистіть, моркву натріть на велику тертку, цибулю дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю до прозорості, додайте моркву, перемішайте і тушкуйте до м'якості.

Баклажани наріжте шматочками і перекрутіть через м'ясорубку. Потім перекрутіть печінку та піджарку. У перекручену масу додайте олію, сіль, перець, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 1 годину.

За цей час простерилізуйте банки та кришки. Розкладіть паштет у стерилізовані банки та герметично закрийте кришками.

Раніше ми писали про те, що ви будете просто ніндзя: як швидко і легко нашаткувати капусту, щоб вона була дрібною і не втратила свій сік

Як повідомляв Знай.ua, пиріг-коса з домашнім сиром і сливами, який створить настрій в осінню прохолоду: рідні скажуть вам величезний "Спасибі"

Також портал Знай.ua писав, що українці в небезпеці через консервацію: що потрібно робити обов'язково перед заготівлею, щоб не потрапити до лікарні