Кабачок – класичний овоч, який об’єднує літній та осінній сезони. Господині готують з нього безліч страв, поєднуючи з найрізноманітнішими продуктами.

Будь-яка запіканка з кабачків – чудовий варіант урізноманітнення меню. Її можна приготувати не тільки у духовці, але й у мікрохвильовій печі та мультиварці. Сирно-кабачкова запіканка може порадувати своїм ніжним вершковим смаком. І ви приготуєте її ще багато разів.

Кабачкова запіканка з сиром. Фото: скрін

Для приготування запіканки варто підготувати продукти:

Яйця та сіль збийте вінчиком, після чого помийте та почистіть кабачок. Кабачки натріть на великій терці та прим’яти руками, щоб зійшов зайвий сік.

Натертий кабачок. Фото: скрін

Сир потрібно натерти на середній чи великій тертці, він так буде краще тягнутися. Кріп, чи петрушку наріжте мілкими шматочками. Для цієї запіканки найкраще може підійти молодий кріп, він гарно поєднується смаками з кабачками.

Сметану додайте до яєць та гарно перемішайте. Туди ж додайте тертий сир та борошно. Отриману масу злийте до кабачків та додайте кріп. Все гарно перемішайте та перелийте у форму, змащену олією.

Кабачкова запіканка. Фото: скрін

Форму з запіканкою потрібно поставити у духовку на 200 градусів та випікати протягом 35 хвилин. Подавати на стіл її краще у гарячому вигляді. В доповнення можна приготувати легкий гарнір, або салат.

Нагадаємо, портал Знай інформував, таких ви точно не куштували: рецепт грибних котлет з вівсянкою

Раніше на порталі Знай повідомлялося, соковитий курячий рулет із броколі, який прикрасить будь-який стіл: простий рецепт на свято

Також, наш портал інформував, простий, але дуже корисний салат з баклажанів та квасолі: ударна доза вітамінів та білка