Напевно кожен любить випити ароматний чай чи каву прохолодними осінніми вечорами. Проте яке чаювання без солоденького? Пропонуємо вам рецепт пирога з домашнім сиром та сливами.

Ним поділилась фудблогерка Тетяна Юшина на своїй сторінці в Instagram.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Інгредієнти для тіста:

  • 350 г борошна
  • 125 мл молока
  • 50 г цукру
  • 0.5 ч.л. солі
  • 1 яйце
  • 20 г пресованих дріжджів (сухих 7г)
  • 50 г вершкового масла

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Інгредієнти для начинки:

  • 250 г домашнього сиру
  • 1 яйце
  • 30 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю (або можна ванільний пудинг)
  • 450 г слив ( вага із кісточками)

Інгредієнти для глазурі:

  • 50 г цукрової пудри
  • сік половини лимону

Спосіб приготування:

Дріжджі розчинити в теплому молоці з 1 ч.л. цукру без гірки.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Вершкове масло розтопити, охолодити.

Борошно просіяти в миску, додати яйце, розтоплене масло, цукор, сіль та дріжджі з молоком.

Замісити м‘яке тісто. Якщо замішувати комбайном, то вистачить 5-7 хвилин, якщо руками – 10-12 хвилин.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Поставити тісто підходити в теплому місці на 1 годину, поки не збільшиться вдвічі.

Спосіб приготування начинки:

Із слив видалити кісточки та нарізати невеликим шматочками.

Яйце розтерти з цукром, ванільним цукром, додати домашній сир та крохмаль, змішати.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Додати порізані сливи, змішати.

Деко застелити пекарським папером чи змазати маслом.

Тісто, яке підійшло, розкачати в прямокутник приблизно 30*40 см.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

У центр прямокутника викласти начинку.

Бокові краї розрізати під нахилом на 5-6 частин та нахлистом накрити.

Перекласти на деко, прикрити рушником та дати настоятися 15-20 хвилин.

Деко розігріти до 180 градусів.

Випікати косу 25 хвилин.

Пиріг із слив та домашнього сиру. Фото Інстаграм

Спосіб приготування глазурі:

З лимона вичавити сік та змішати з цукровою пудрою.

Готову косу трішки охолодити та покрити глазур’ю.

Раніше ми писали про те, що з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром.

Як повідомляв Знай.ua, зігріє не гірше за глінтвейн восени: рецепт. ситного закарпатського гуляшу з квасолею

Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.