Господині сперечаються між собою, чи варто промивати та замочувати крупи, і в якій воді це потрібно робити. Чи замочувати в холодній чи теплій воді, та й чи варто витрачати на цей час?
Замочувати та промивати крупи дійсно потрібно. Їхня особливість полягає в наявності фітинової кислоти. Це шкідлива для організму речовина, яка перешкоджає засвоєнню корисних мікроелементів.
Тому споживаючи непромиту крупу, ви не тільки не отримаєте від неї користі, а й зашкодите собі. Не варто ризикувати своїм здоров'ям, і краще витратити кілька хвилин на те, щоб підготувати крупу.
Як же промивати крупи?
Просо перед приготуванням рекомендується обдати окропом, після чого ще кілька разів промити в теплій воді. Тепла вода ефективна і для перловки, проте перед приготуванням цієї крупи варто замочити в ємності з холодною рідиною.
З 1 вересня стартує виплата нової допомоги
Пенсіонерам доплатять 1000 гривень щомісяця
Виплати на дітей надійдуть за новими правилами
Польща змінила правила в'їзду для українців
Якщо ви плануєте приготувати круглий рис, то для його замочування варто вибрати ледь теплу воду, а для звичайного рису підійде холодна, але її потрібно трохи підсолити. Рис не потрібно замочувати лише в тому випадку, якщо ви готуєте суп. У такому випадку можна просто промити його, прокип'ятити 3 хвилини та відкинути на сито. Як тільки ви зробили це, крупу можна додати в ємність, де вже готується ваш суп.
Нагадаємо, що з цим рецептом грузди та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте.
Раніше ми повідомляли, що швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.
Також стало відомо про осінній салат з виноградом, сиром та куркою: готується за лічені хвилини. Цікаве поєднання смаків, яке точно вам сподобається.