Гречана каша – одна з найпростіших та найулюбленіших страв українців. У ній багато заліза та корисних мікроелементів. Однак не всі знають, як правильно варити гречку.

Не всі знають, що гречану крупу можна кидати в киплячу воду. Більше того, якщо ви хочете отримати розсипчасту кашу, саме цей спосіб підійде найкраще.

Гречка, рецепт, фото: Знай.ua

При варінні в холодній воді крупинки гречки встигають розкиснути і перетворюються на "розмазню". Зберегти їхню форму можна, всипавши крупу в підсолений окріп - так кожна крупинка втрачає клейкість і залишається окремо від інших.

Як радять варити гречану кашу досвідчені господині:

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще
  • Пропорція крупи до води - на склянку гречки беруть півтори склянки води.
  • Каструлю з водою поставити на сильний вогонь,
  • У киплячу воду кинути сіль і всипати необхідну кількість гречаної крупи.
  • Зменшити вогонь,
  • варити кашу під закритою кришкою протягом 20 хвилин|мінути|.
  • Кашу не перемішувати, кришку не знімати до закінчення процесу варіння.

гречана крупа, фото delo-vcusa

Це дозволить сформуватися в каші паровим проходам, які зроблять її розсипчастою.

Нагадаємо, що з цим рецептом грузди та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте. Рижики і грузді дуже смачні та ароматні, вони мають масу корисних властивостей.

Раніше ми повідомляли про тертий пиріг із грушею та халвою для тих, кого "накрила" осіння печаль: простий рецепт на вагу золота.

Також стало відомо, що цей рецепт прославить тебе на весь район: "міцні" горішки зі згущеним молоком за 8 хвилин.