Такі заготівлі з літніх овочів дуже спрощують життя в холодну пору року. Їх додають у супчики, гарячі страви.
При правильній обробці зберігається до 95% вітамінів, тому ви майже нічого не втрачаєте, заморожуючи овочі. Однак, варто попередити, якщо у вас багато зелені, радимо вам заморожувати її окремо. До того ж, експерименти тільки вітаються, тому можете зробити мікс з інших овочів.
Інгредієнти:
- Цибуля 1 кг
- Морква 1 кг
- Болгарський перець 1 кг
- Помідор 1 кг
- Зелень за смаком
Як зробити заготівлю з овочів на зиму:
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Наріжте моркву та перець соломкою. Помідори та цибулю – кубиками. Наріжте зелень. Перемішайте все.
Викладіть суміш овочів у поліетиленові пакети і скрутіть їх "ковбаскою". Потім братимете стільки, скільки вам потрібно. Можна взяти пакети із застібкою. Деякі заморожують овочі у пластикових контейнерах. Але в цьому є свої мінуси: ємності займають багато місця в морозилці і незручно з них діставати заготовки.
Пускайте заморожування у справу, коли страва буде майже готова. Якщо це перше блюдо, покладіть у нього овочі, зачекайте, поки вода закипить, і зніміть каструлю з вогню. А якщо друге, то змішайте заморозку з стравою, що готується, і через 2–4 хвилини вимкніть газ.
Раніше ми писали про те, чому ми не знали про нього раніше, тепер можна забути про розкочування: рецепт яблучного пирога без тіста
Як повідомляв Знай.ua, зметуть зі столу в секунду: як приготувати рагу з курячих сердець і овочів