Поки в доступі є багато стиглих помідорів, швидше готуйте смачний пиріг, який стане відмінним варіантом для вечері. Рецепт досить нестандартний, але точно вартий уваги.

Пиріг виходить неймовірно м'яким і соковитим, а подавати його рекомендується з якимось салатом зі свіжої зелені. Рецепт підказали на порталі "Це Смак".

Заливний пиріг з помідорами, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Яйце: 2 шт.
  • Помідор: 600 г
  • Молоко: 40 мл
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Сметана: 80 гр
  • Вершкове масло: 50 г
  • Розпушувач: 2 ч. л.
  • Цукор: 1 ст. л.
  • Часник: 2 зуб.
  • Сіль: 1 щіпка

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

У глибокій мисці просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця. Добре перемішайте тісто міксером, поступово додаючи молоко. В результаті має вийти рідке тісто, як на оладки.

Вимийте чотири великі помідори і розріжте їх навпіл. Почистіть часник і наріжте тонкими пластинками. Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник та помідори. Обсмажити помідори по 5 хвилин на слабкому вогні з кожного боку.

Змастіть форму для випічки діаметром 22 см вершковим маслом і викладете в неї помідори. Залийте все тістом і поставте випікати пиріг у розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. За бажанням можна посипати сирок за 5 хвилин до приготування, так буде ще смачніше.

Нагадаємо, за ц. страву кулінари отримують перші місця: рецепт намазки на хліб з сардин і плавленого сирку

Раніше ми писали про те, що побалуйте сім'ю та гостей смачненьким: як приготувати ситний пиріг з капустою та фрикадельками

Як повідомляв Знай.ua, смачний сезонний салат з куркою та перцем: страва, яка подається теплою