Поки в доступі є багато стиглих помідорів, швидше готуйте смачний пиріг, який стане відмінним варіантом для вечері. Рецепт досить нестандартний, але точно вартий уваги.
Пиріг виходить неймовірно м'яким і соковитим, а подавати його рекомендується з якимось салатом зі свіжої зелені. Рецепт підказали на порталі "Це Смак".
Інгредієнти:
- Яйце: 2 шт.
- Помідор: 600 г
- Молоко: 40 мл
- Борошно пшеничне: 100 г
- Сметана: 80 гр
- Вершкове масло: 50 г
- Розпушувач: 2 ч. л.
- Цукор: 1 ст. л.
- Часник: 2 зуб.
- Сіль: 1 щіпка
Як приготувати:
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
У глибокій мисці просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця. Добре перемішайте тісто міксером, поступово додаючи молоко. В результаті має вийти рідке тісто, як на оладки.
Вимийте чотири великі помідори і розріжте їх навпіл. Почистіть часник і наріжте тонкими пластинками. Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник та помідори. Обсмажити помідори по 5 хвилин на слабкому вогні з кожного боку.
Змастіть форму для випічки діаметром 22 см вершковим маслом і викладете в неї помідори. Залийте все тістом і поставте випікати пиріг у розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. За бажанням можна посипати сирок за 5 хвилин до приготування, так буде ще смачніше.
Нагадаємо, за ц. страву кулінари отримують перші місця: рецепт намазки на хліб з сардин і плавленого сирку
Раніше ми писали про те, що побалуйте сім'ю та гостей смачненьким: як приготувати ситний пиріг з капустою та фрикадельками
Як повідомляв Знай.ua, смачний сезонний салат з куркою та перцем: страва, яка подається теплою