Поки в доступі є багато стиглих помідорів, швидше готуйте смачний пиріг, який стане відмінним варіантом для вечері. Рецепт досить нестандартний, але точно вартий уваги.
Пиріг виходить неймовірно м'яким і соковитим, а подавати його рекомендується з якимось салатом зі свіжої зелені. Рецепт підказали на порталі "Це Смак".
Інгредієнти:
- Яйце: 2 шт.
 - Помідор: 600 г
 - Молоко: 40 мл
 - Борошно пшеничне: 100 г
 - Сметана: 80 гр
 - Вершкове масло: 50 г
 - Розпушувач: 2 ч. л.
 - Цукор: 1 ст. л.
 - Часник: 2 зуб.
 - Сіль: 1 щіпка
 
Як приготувати:
Гороскоп на сьогодні 4 листопада: порядок овнів, аналіз терезів та успіх стрільців
Тарифи на електроенергію готуються переписати: як і коли зміняться ціни
Непридатних будуть мобілізовувати: ВЛК скасовують статуси ухилянтам, ТЦК вже чекає
"Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
У глибокій мисці просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця. Добре перемішайте тісто міксером, поступово додаючи молоко. В результаті має вийти рідке тісто, як на оладки.
Вимийте чотири великі помідори і розріжте їх навпіл. Почистіть часник і наріжте тонкими пластинками. Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник та помідори. Обсмажити помідори по 5 хвилин на слабкому вогні з кожного боку.
Змастіть форму для випічки діаметром 22 см вершковим маслом і викладете в неї помідори. Залийте все тістом і поставте випікати пиріг у розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. За бажанням можна посипати сирок за 5 хвилин до приготування, так буде ще смачніше.
Нагадаємо, за ц. страву кулінари отримують перші місця: рецепт намазки на хліб з сардин і плавленого сирку
Раніше ми писали про те, що побалуйте сім'ю та гостей смачненьким: як приготувати ситний пиріг з капустою та фрикадельками
Як повідомляв Знай.ua, смачний сезонний салат з куркою та перцем: страва, яка подається теплою