Не варто засмучуватися через завершення сезону літніх овочів, адже восени настає час гарбуза, з якого теж готують безліч смачних страв. Наприклад, на обід кулінари можуть зробити пікантний гарбузовий суп.
Гарбузовий суп за цим рецептом виходить вершковим та по-домашньому затишним. Також не варто забувати про користь такого обіду для організму.
Інгредієнти:
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Цибуля 1 шт.
- Часник, зубчики 4 шт.
- Гарбуз мускатний 2 кг
- Курячий бульйон 4 склянки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вершки 33% 1/2 склянки
Як приготувати:
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
У каструлі з товстим дном на середньому вогні розігрійте олію. Додайте цибулю та часник і готуйте до золотистого кольору. Тим часом розріжте гарбуз навпіл, почистіть від шкірки і вишкріб насіння. Наріжте шматочками.
Додайте в каструлю шматочки гарбуза та бульйон. Приправте сіллю та перцем. Доведіть до кипіння, не накриваючи кришкою, потім зменште вогонь. Тушкуйте, поки гарбуз не проколюватиметься виделкою, приблизно 30 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню і збийте суміш до однорідності за допомогою занурювального блендера (або дайте охолонути супу, а потім збийте партіями його в чаші блендера). Додайте вершки і приправте до смаку. Коли будете готові подавати, перелийте суп у тарілки, прикрасьте вершками та меленим перцем.
Нагадаємо, пісне на окропі, швидке, на майонезі та універсальне: 4 рецепти найкращого тіста для пиріжків
Раніше ми писали про те, що і до пива, і навіть до чаю: рецепт рум'яних сухариків на часниковій олії
Як повідомляв Знай.ua, за це рисове вино будь-який італієць душу продасть: рецепт з варенням для зігрівання