Сезон гарбуза в розпалі, а значить, саме час приготувати смакоту на зиму. З цих помаранчевих плодів, лимона та імбиру виходить чудове варення, яке зарядить організм вітамінами.
Лимон і імбир відмінно доповнюють гарбуз, який сам по собі дуже смачний і корисний. Рецепт простий і не потребує особливих кулінарних навичок, тому з ним впорається кожен.
Які інгредієнти знадобляться:
- 1 кг м'якоті гарбуза;
- 1 кг цукру;
- 1 лимон;
- 1 шматочок імбиру довжиною 5-7 див.
Процес приготування варення:
Чоловіків відправити назад в Україну, а виплати скоротити: Німеччина хоче позбутися біженців
Гороскоп на сьогодні 9 вересня: фінанси тельців, чутливість раків та здоров'я дів
Порошенко використав похорон Парубія для цинічної політичної самореклами – експерт
Обмежена мобілізація: як призиватимуть чоловіків від 50 до 60 років
Наріжте гарбуз невеликими кубиками і викладіть у каструлю, пересипаючи цукром. Залишіть на кілька годин при кімнатній температурі, щоб гарбуз дав сік.
Наріжте лимон шматочками, видаліть насіння та подрібніть у блендері. Очистіть імбир і натріть на дрібній тертці. Додайте до гарбуза лимон та імбир та перемішайте.
Поставте каструлю на сильний вогонь і помішуючи доведіть варення до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть, помішуючи, ще 30-40 хвилин. Якщо хочете зробити варення більш однорідним, наприкінці приготування розімніть гарбуз товкачем. Закатайте, переверніть, укутайте чимось теплим і повністю остудіть.
Раніше ми писали про те, що запашне варення з винограду з перцем "Царська розкіш", який несправедливо забутий: трохи часу і готове
Як повідомляв Знай.ua, Олів'є без докторської ковбаси сподобається вам більше, ніж звичний: рецепт салату на всі свята
Також портал Знай.ua писав, що за таку смачну закуску розцілують руки і не тільки: рецепт фаршированого перцю з баклажанами в банках