Кулінарний оглядачі та спеціаліст з хімії їжі Клер Лоуер знайшла ідеальний рецепт варіння яєць круто.
На її думку, метод, за якого яйця 5 хвилин варяться в окропі, потім 5 хвилин "відпочивають" у гарячій воді і потім 5 хвилин охолоджуються в холоді, дає не той результат, який очікується.
Замість вершкових золотистих жовтків, обіцяних стількими блогами про рецепти, виходять жовтки, що знаходяться на межі чогось жахливого.
"Вищезгаданий яєчний жовток хороший, якщо його розтерти з великою кількістю майонезу, але він занадто сухий, щоб їсти лише з невеликою кількістю солі" , - впевнена Лоуер.
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Яйця, які залишають "доходити" протягом п'яти хвилин після того, як минув час приготування, завжди знаходяться на межі того, що жовтки стануть сірими.
"Ви втрачаєте красу вершкового жовтка, що тільки застиг по-справжньому. Деякі можуть назвати це "середнім варінням", і я думаю, ви теж можете це зробити, якщо хочете, хоча я як і раніше вважаю, що саме такий жовток - ідеальний" , - Додає Клер.
Хоча в незліченних кулінарних книгах, блогах та журналах вам, ймовірно, говорили, що ідеальні яйця, зварені круто, виглядають інакше, блогер закликає всіх кинути виклик старим способам і подумати про те, що по-справжньому смачно.
На її думку, найсмачніші жовтки виходять, якщо відмовитися від середніх п'яти хвилин – тобто п'ять хвилин варити та п'ять хвилин остуджувати у крижаній бані чи під проточною водою.
"Відмовтеся від "5-5-5" і прийміть "5-5". Це все, що вам потрібно для ідеальних яєць, зварених круто" , - резюмує вона.
Нагадаємо про Олів'є без докторської ковбаси сподобається вам більше, ніж звичний: рецепт салату на всі свята.
Раніше ми повідомляли про запашне варення з винограду з перцем "Царська розкіш", який несправедливо забутий: трохи часу й готове.